Har du sansen for asiatisk mat, er Asia – en kokebok av Anna Røer et funn. Forfatteren har holdt kurs i asiatisk matlaging gjennom en årrekke og presenterer i denne boken de lekreste retter fra alle hjørner av Asia. |
||
Fisk og vin er et produkt fra parhestene Bølgen & Moi i samarbeid med Øivind Hånes. Boken er en ABC i sjømatens hemmeligheter. Om du har kjøpt eller fisket selv, skal du kunne slå opp på fiskeslaget og finne en oppskrift som også er ledsaget av vintips. |
||
For dem som er på jakt etter et mest mulig sunt kosthold er GB-dietten et alternativ. Med den får du mulighet til å spise de sunne karbohydratene som finnes i for eksempel melon, gulrøtter og poteter. Boken har over 100 oppskrifter og mye annet nyttig stoff. |
||
Søtmomser vil nok finne glede i Gyldendals nye serie om kaker. De fire bøkene omhandler: småkaker, porsjonskaker, festkaker og muffins. Her finner du alt du trenger av tips om baking, samt råd om basisutstyr og ingredienser, i tillegg får du forslag til pynt. |
||
Grill hva du vil er drømmeboken for alle som har tenkt å tilbringe sommerkveldene bak grillen.Boken er skrevet i samarbeid med grillprodusenten Weber, og har i tillegg til en lang rekke flotte oppskrifter mange gode råd og tips for grilling. |
||
Ønsker du å diske opp med verdensmestermat, er boken Terjes kjøkken fra kokkeverdensmester Terje Næss et ”must”. Her gis det grundig innføring i hvordan man skal imponere venner og kjente med gourmetmat innefor alle sjangre. |
||
Middelhavet tar for seg Italia, Sør-Frankrike, Spania, Nord-Afrika fra Marokko til Tunisia, Tyrkia, Hellas og Balkan. Ialt 300 oppskrifter, fra forretter til pastaretter, hovedretter med kjøtt eller fisk og skalldyr, og herlige desserter. |
||
Båtmat er kokeboken for dem som skal feriere i båt, hytte eller campingvogn og vil ha mest mulig ut av det, Uansett trenger du ikke mer enn enkle kjøkkenredskaper, gassbluss og den maten du finner, fanger eller bunkrer for å skape ferieminner. |
Spennende kokebøker
Uansett hvilken retning innenfor matlaging du foretrekker finnes det en bok du kan hente inspirasjon i. Her er et lite knippe med kulinariske opplevelser.