Slik oppbevarer du kjøkkenknivene

Slik oppbevarer du kjøkkenknivene dine slik at de ikke skjemmes.

Før du går ut å kjøper nye kjøkkenkniver kan det være lurt å tenke over hvordan du har tenkt å oppbevare dem, slik at de holder seg skarpe.

Det finnes mange muligheter på markedet, så du finner helt sikkert noe som vil passe for deg.

Oppbevaring i skuff
Det finnes også egne innlegg til skuffen som man kan ha knivene sine i. Med en slik anordningen slipper en å tenke på at knivene er veldig synlige. Knivene får ligge for seg selv i skuffen, så du slipper å tenke på at eggen på kniven blir sløv eller skadet. Det er imidlertid ikke alle som har mange nok kniver til at dette er en naturlig løsning, og det er heller ikke alle som har god nok plass til å bruke en egen skuff til å lagre kniver i. Innmat til kjøkkenskuff får man som regel ikke kjøpt på vanlige kjøkkenutstyrsbutikker, men på butikker som selger kjøkken.

Magnetisk list fra Global. Foto: Global

Magnetisk list
En magnetisk list er kanskje den mest praktiske løsningen for å oppbevare kniver og har flere fordeler: det er hygienisk, knivene er lett tilgjengelige og de knisser ikke borti hverandre slik at eggen blir sløv.

Om du har små barn bør du plassere knivlisten slik at den er utenfor rekkevidde for smårollingene, eller velge et annet alternativ for oppbevaring.

En magnetisk list kan feks. kjøpe på Ikea til rundt 100 kr.

Knivblokker finnes i mange varianter og fasonger. Foto: smarteprodukter.as

Knivblokker
Et annet godt og fleksibelt alternativ er å kjøpe en knivblokk. Med en knivblook står knivene lett tilgjengelig, og du kan lett plassere dem utenfor barns rekkevidde.

Knivblokker finnes i mange forskjellige former og størrelser, og kan koste alt fra hundre kroner til flere tusen kroner. Når man kjøper knivblokk bør man være oppmerksom på at innmaten i disse kan være forskjellige. Noen er svært fleksible, mens andre er tilpasset et spesielt merke.

Bruk godt med tid på å finne din nye knivblokk, den skal tross alt stå veldig synlig fremme på kjøkkenet.

Oppbevaring i skuff
Du rynker kanskje på nesen av kombinasjonen kjøkkenkniver og oppbevaring løst i skuff? Men i noen tilfeller har man ingen andre muligheter og er det to klare valg: oppbevar dem i embalasjen du kjøpte knivene i eller du kan enkelt lage din egen slire. Det kan du gjøre ved å kutte til litt tykk papp som du bretter rundt kniven og teiper rundt. Kanskje ikke særlig pent, men knivene skades ihvertfall ikke ved å ligge løst i skuffen.

Kilder: Hobbykokk.no og idenyt.dk