Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Twitter Print

Du kjenner deg garantert igjen: Flasken med vin er klar, glassene er klare, de tørste sjelene likeså, men: vinåpneren er borte.

I en slik situasjon er det ingen grenser for oppfinsomheten i et febrilsk forsøk på å åpne flasken. Noen presser proppen ned i flasken mens andre går i gang med hammer og skruer.

LES OGSÅ: Slik oppbevarer du vinen riktig

Men disse vanskelige måtene med som oftest dårlig utfall trenger du ikke. Vi har funnet triksene som det er lurt å kunne hvis dette scenarioet skulle inntreffe en dag. 

Disse metodene er skånsomme og innbærer ikke masse annet utstyr eller ting man kan skade seg på, som for eksempel kniver.

Metode 1 – nøkkel

I videoen under ser du hvordan en vinkjenner bruker en helt vanlig nøkkel til å åpne vinflasken. Legg merke til at det ikke brukes vold. Nøkkelen skal plasserer skrått i korken for så å lirkes rolig opp.

Metoden burde ikke brukes på vinflasker med gamle og porøse propper.

Metode 2 – sko

I stedet for å bruke en nøkkel skal du ved bruk av denne metoden bruke en sko. Plasser bunnen av vinflasken i en sko og dunk skoen mot en stein- eller betongvegg. Du trenger ikke hamre løs, dunk skoen taktfast i veggen.

Dunk skoen til korken har kommet så langt ut at du kan dra den opp med hånda. Denne metoden passer på alle vinflasker.

Metode 3 – bok

I stedet for å dunke vinflasken mot en vegg med en sko, kan du også bruke en bok. Legg boken mot veggen, plasser vinflasken i det ene hjørnet på boka og dunk til du kan dra ut korken.

Twitter Print

Mest leste artikler