Slik åpner du vinflasken uten vinåpner

Står du klarer med vinen, men finner ikke åpneren? Disse metodene kan du bruke hvor enn du befinner deg.

Du kjenner deg garantert igjen: Flasken med vin er klar, glassene er klare, de tørste sjelene likeså, men: vinåpner finnes ingen sted.

I en slik situasjon er det ingen grenser for oppfinnsomheten i et febrilsk forsøk på å åpne flasken. Noen presser proppen ned i flasken mens andre går i gang med hammer og skruer.

Men disse vanskelige måtene med som oftest dårlig utfall trenger du ikke. Vi har funnet triksene som det er lurt å kunne hvis dette scenarioet skulle inntreffe en dag.

Disse metodene er skånsomme og innbærer ikke masse annet utstyr eller ting man kan skade seg på, som for eksempel kniver.

Metode 1 – nøkkel

I videoen under ser du hvordan en vinkjenner bruker en helt vanlig nøkkel som vinåpner. Legg merke til at det ikke brukes vold. Nøkkelen skal plasserer skrått i korken for så å lirkes rolig opp.

Metoden burde ikke brukes på vinflasker med gamle og porøse propper.

Metode 2 – sko

I stedet for å bruke en nøkkel skal du ved bruk av denne metoden bruke en sko. Plasser bunnen av vinflasken i en sko og dunk skoen mot en stein- eller betongvegg. Du trenger ikke hamre løs, dunk skoen taktfast i veggen.

Dunk skoen til korken har kommet så langt ut at du kan dra den opp med hånda. Denne metoden passer på alle vinflasker.

Metode 3 – bok

I stedet for å dunke vinflasken mot en vegg med en sko, kan du også bruke en bok. Legg boken mot veggen, plasser vinflasken i det ene hjørnet på boka og dunk til du kan dra ut korken.