Renser drikke-vannet med kullfilter

Med rensesystemet CW42® montert under kjøkkenbenken, får familien Aasen på Grefsen renere og klarere drikkevann. De fem familie- medlemmene er dermed endelig kvitt hyppige mageproblemer.

  Småbarnsmoren Anne Catrine Aasen på Grefsen og hennes tre døtre, Thea på ni, Sara på syv og Anine på tre år er fornøyd med drikkevannet etter at de installerte kullfilteranlegg under kjøkkenbenken.

Høsten 2004, startet familiens helseproblemer, sier Anne Catrine Aasen. Vi var stadig plaget av kvalme, diaré og oppkast. Etter hvert kom min mann, Harald, og jeg  frem til at det måtte være noe galt med drikkevannet. Vi sjekket litt med naboene, og det viste seg at flere huseiere i området ikke var fornøyd med vannkvaliteten. På enkelte dager kan vannet fra springen være både grumsete og brunt.

Vi sjekket selv mulighetene for hvordan vi kunne forbedre drikkevannet, forteller trebarnsmoren.

  

Løsningen ble å montere vannrensesystemet CW42® fra Clear Water 42. De kunne dokumentere at vannkvaliteten ble bedre med CW42® filtersystem installert under kjøkkenbenken.

  

Vannrenseprosessen går først gjennom et grovfilter som fjerner partikler og annet groms, videre gjennom metallsponblanding som om-danner vannmolekylene og som tar opp klor og andre tungmetaller samt fjerner bl.a. jern og kobber. Videre gjennom et aktivkull filter som tar til seg farge, lukt og dårlig smak. Neste trinn er at vannet renses gjennom et sølvbelagt keramisk filter som stopper 100 % bakterier og parasitter før det til slutt siles gjennom en kullblokk

  

Hvitt til brunt filter

Systemet er enkelt å bruke. Når det keramiske filteret tetter seg, er det på tide å ta ut filteret og rense det.  Utover dette er det ikke noe vedlikehold. Systemet koster 5000 kroner. Hos din nærmeste Bademiljø butikk. Filtersettet koster kr 1500 og bør skiftes ut en gang per år eller etter 4 500 liter.

– Hver måned blir vannfilteret brunt av skitt. Det er faktisk litt skremmende å se hvor skitne de blir, sier småbarnsmoren. I tillegg til at vannet blir synlig renere gjennom begge rensefiltrene smaker det også bedre, mener Anne Catrine.

Til daglig er hun hjemmearbeidende husmor med tre barn i alderen tre, syv og ni år. Alle i familien drikker renset vann fra den lille tappekranen som er montert ved siden av den ordinære kjøkkenkranen. Ingen i familien er lenger plaget av hyppig kvalme og diaré, noe de selv mener skyldes bedre drikkevann.

– Vi kan ikke bevise at det skyldes renere drikkevann, men vi tror det er årsaken til forbedret helse for hele familien, sier ekteparet.  Selv husets katt har skjønt at vannet fra den lille tappekranen er godt. Når han ser vannet sildre fra kranen, hopper han raskt opp på kjøkkenbenken og slikker i seg de rene vanndråpene. n

 

 

Fakta

Teknologisk Institutt har på oppdrag fra Clear Water 42, testet filtersystemet på fem ulike steder og kommet frem til at systemet har meget god renseeffekt.

For å se hele rapporten, gå inn på nettsiden til www.cw42.no. I dag er Clear Water-systemet tatt i bruk blant annet på BI i Nydalen, og er også i bruk av Røde Kors bl.a. i Pakistan og på Sumatra.  For mer informasjon om vannkvalitet, se www.folkehelseinstituttet.no, og www.norvar.no.

 

 

bildetekst

Rensekolbene plasseres under kjøkkenbenken, de er lite plasskrevende.

bildetekst

Skitten kolbe etter ca en måneds bruk til høyre og ren til venstre.

 

 

bildetekst

bildetekst