1. Sortering
Trekk ut skuffene, og åpne kjøkkendørene. Ta ut alt som er innvendig og legg det utover kjøkkenbenken.
Sorter tingene etter bruksområder og hvor ofte de blir brukt. Prøv å finne et system som passer for deg.
2. Gi bort eller kast
Man kan bli overrasket over hvor mye som kan gjemme seg innerst i skuffer og skap!
Du trenger kanskje ikke tre like kjeler eller den utslitte teflonpanna innerst i kjøkkenskapet?
Gi bort det som kan brukes, og kast det som er ødelagt.
3. Lag plass til det som skal stå fremme
Mange har olje, skjærebrett og krydder stående fremme, slik at det er lett tilgjengelig.
Pass på at du lager plass til dette også – kanskje du kan samle disse tingene i en fin kurv, slik at alt samles på ett sted?
Heng kaffekoppene på veggen, så er de lett tilgjengelige. Foto: GettyImages
4. Gruppér etter type
Gryter og panner bør grupperes etter type, og plasseres oppi hverandre.
På den måten sparer du plass. Pass på at tilhørende lokk er i like i nærheten.
5. Flytt ting du ikke bruker
Kjøkkenutstyr du bruker sjelden kan settes i boden, på loftet eller et annet egnet sted.
6. Under vasken
Du har kanskje søppelbøtta under vasken? Vurder å gå til innkjøp av en uttrekkbar søppelkasse.
Samle rengjøringsmidler og oppvasktabletter i en boks, så har du alt på ett sted.
7. Kjøleskap og fryser
Mat står lengst bak i kjøleskapet, er lett å glemme. Sørg for at mat som fort blir dårlig står godt synlig.
Mat som bør stå ekstra kjølig bør plasseres på nederste hylle.
I fryseren: lag egne seksjoner til kjøtt, brødvarer og grønnsaker. Bruk skillevegger eller kurver for å holde orden.
Husk også å merke de forskjellige matvarene.
Kilde: Plusstid.no