Kjøkken

Hva bør du tenke på før du velger nytt kjøkken?

Når du skal lage et nytt kjøkken er det viktig at du tenker praktisk før du velger. Et kjøkken skal ha mange funksjoner, og det er uendelige muligheter og kombinasjoner. Derfor er det alltid en god idé å finne ut hva kjøkkenet konkret skal brukes til.

Les mer

Tenk for eksempel på hva du er glad for i forhold til ditt gamle kjøkken, og hva du gjerne skulle sett endret. Tenk både på bordplassen, hvitevarer, hvem som skal bruke kjøkkenet og hvor mange år du har planer om å bruke kjøkkenet.

Det kan også være lurt å oppdatere avfallshåndteringssystemet. Riktig avfallssystem i hjemmet er gull verdt og bra for miljøet.

Velg riktig benkeplate

Tenk også på hvilket materiale benkeplaten skal lages i. Massivt og limtre finnes i ulike treslag og tykkelser. Fordelen med en tykk benkeplate i tre er at det tåler å slipes ned dersom det skulle oppstå misfarginger.

Du kan også velge en benkeplate i laminat. Laminat er et slitesterkt materiale og gir deg blant annet mulighet til å leke litt med mønster og farger. Samtidig kan det imidlertid være en utfordring å fjerne riper eller flekker.

Benkeplatematerialer som granitt, marmor, kalkstein, rustfritt stål eller betong er også et alternativ. Tenk gjerne på rengjøringen og hva som skal til for å passe de ulike materialene slik at det varer lengst mulig.

De beste tipsene for kjøkkenet

I våre artikler finner du de beste tipsene til hvordan du får mest mulig ut av kjøkkenet ditt. Vi veileder deg for eksempel i å lage ditt helt eget vinstativ av bjørkeved, men du finner også inspirasjon til hvordan du kreativt kan innrede kjøkkenet slik at det blir helt personlig og helt ditt eget.

Vi veileder deg også i hvordan du kan utnytte skapplassen på kjøkkenet, rengjøre kjøkkenhetten på best mulig måte eller kanskje du bare er ute etter gode tips til hvordan du kan bli bedre på kjøkkenet når det kommer til alt fra rengjøring til matlaging.

Oppskrifter og mat

Her kan du finne oppskrifter både til frokost, lunsj, middag og dessert. Det er også et bredt utvalg av oppskrifter til drikkevarer som forfriskende ingefærshots eller dalgona kaffe. Du finner også oppskrift på enkle og gode rundstykker, hvor oppskriften også tipser deg til hvordan du lykkes med baksten.

Verdens beste rabarbrakake
rabarbrakake

Verdens beste rabarbrakake

Her har du oppskriften på en supergod og saftig rabarbrakake som garantert faller i smak hos store og små!
Salat med bakt rabarbra
salat med rabarbra

Salat med bakt rabarbra

Mangler du inspirasjon til din neste salat? Da bør du prøve denne søte og syrlige salaten som passer perfekt til grillmat og som tilbehør.
Rødbetpai med parmaskinke og brie
Pai oppskrift

Rødbetpai med parmaskinke og brie

Hvem kan motstå en nybakt pai? Prøv denne varianten med rødbetter, parmaskinke og brie - Perfekt til helgekosen! 

Slik lager du verdens diggeste ramsløkpesto
Slik lager du ramsløkpesto

Slik lager du verdens diggeste ramsløkpesto

Ramsløk har blitt veldig populært de siste årene, og med sin hvitløkslignende smak passer den godt til matlaging. Les her hvordan du kan lage din egen gode ramsløkpesto på 1-2-3.
10 ting som ikke bør inn i kjøleskapet
Dette skal du ikke oppbevere i kjøleskap

10 ting som ikke bør inn i kjøleskapet

Det finnes mange tanker og meninger om hva som bør forvares kaldt og ikke. Mange sverger til å forvare alle matvarer så vel som kosmetikk i kjøleskapet, men det er mange myter ute og går.

Hvilken kjøkkentype er du?
kjøkkenøy

Hvilken kjøkkentype er du?

Kjøkkenet er hjertet i hjemmet, hvor vi møtes, spiser og prater. Finn ut hvilken kjøkkentype du er før du bestemmer deg for å planlegge den perfekte løsningen!
Så enkelt lager du hjemmelaget ramsløksalt
Lag ditt eget ramsløksalt

Så enkelt lager du hjemmelaget ramsløksalt

Hjemmelagd ramsløksalt er supergodt og skremmende lett å lage. Du trenger kun to-tre ingredienser og litt tålmodighet – så har du et helt fantastisk og allsidig salt. Se her hvordan du gjør det!