ANNONSØRINNHOLD

Slik holder du Pus og Fido frisk!

Visste du at din hund eller katt får livsstilsykdommer, akkurat som oss? Det er mulig å forebygge og lindre helseplager ved å ta de riktige valgene til rett tid. Det er ikke alltid så lett i en travel hverdag. Derfor har veterinærer hos AniCura utviklet AniPlan, en skreddersydd helseplan for ditt kjæledyr, der du får automatisk innkalling og oppfølging.

«Målet er å forebygge sykdom med en årlig helsesjekk og vaksine, der kjæledyret blir undersøkt fra nese til hale», sier veterinær Maria Tysnes hos AniCura Dyreklinikk Ekeberg. «Det er bedre å oppdage sykdom tidlig og starte forebyggende behandling, enn å behandle fremskreden sykdom.»

På en helsekontroll undersøker veterinæren blant annet ører, tenner, hud og pels, ledd og øyne i tillegg til kjønnsorganer, lytting på hjerte og lunger, og blod- og urinprøver når nødvendig.

AniPlan omfatter det forsikringen ikke dekker, og fokuserer på å redusere risikoen for helseproblemer. Du får også tilgang til veterinær via chat, telefon eller videosamtale på AniCura-appen. I tillegg får du en ekstra helsesjekk med tannsjekk, samt flere tjenester og rabatter. Du kan velge mellom AniPlan basis eller AniPlan Pluss til en fast sum i måneden.

«En helsesjekk i året kan spare kjæledyret og deg for mye styr, kostbare behandlinger og smerter. Det gir trygghet og forutsigbarhet for både kjæledyret og deg, og på sikt vil det lønne seg, både for dyrets livskvalitet, og for økonomien din», sier Maria Tysnes.

Tannhelse, leddsmerter og vaksiner

Veterinær Maria Tysnes minner oss om at god dyrevelferd innebærer at ditt kjæledyr slipper smerter og ubehag.

«Når en hund er mer enn 7 år anses den som en senior, og kan få flere plager. For eksempel hvis kjæledyret foretrekker å være mer i ro enn vanlig, kan det være fordi det gjør vondt å bevege seg. Dessverre er leddplager en snikende tilstand, som rammer mange hunder og katter. Jo tidligere det oppdages, jo mer kan det lindres», sier veterinæren.

Det er heller ikke uvanlig at kjæledyr kan ha tannverk og betennelser i tannkjøttet. Det er lett å glemme å sjekke for kuler? Jurkreft er den vanligste kreftformen hos hunder. Kanskje du synes det er komplisert å få til kloklipp selv? Med AniPlan kan du få klippet klør når som helst. Og visste du at både hunder og katter kan få nyresykdom, spesielt når de er eldre?

Med AniPlan får du gode råd og rabatt på flere typer fôr. Eldre hunder kan ha nytte av tilpasset fôr for stive ledd, og overvektige hunder bør ha fôr med færre kalorier. Hunder med matallergi kan få et liv uten kløe, og andre kan få bedre fordøyelse. Godt fôr kan bidra til å slippe en rekke medikamenter.

Det kan være vanskelig å tolke tegn på sykdom eller smerte hos dyret. Derfor kan en god helseplan være befriende. «Mange plager kan lindres med regelmessig helsesjekk, som gjør at du og din firbente venn kan få flere gode år sammen», sier veterinæren.

Veterinærens helseråd:

  • Sørg for sunt fôr tilpasset ditt kjæledyrs behov.
  • Vær i bevegelse og aktivitet.
  • Legg merke til små endringer i atferd og bevegelse. Få det sjekket.
  • Innfør faste klemmedager. Da kan du oppdage om det skulle være en kul.
  • Gå til helsesjekk regelmessig, slik at din hund eller katt får sine helsebehov dekket.
  • Vær god og kjærlig. Det er din mest lojale venn.