Derfor elsker katten å sove ved hodet ditt

Hvorfor vil katten ligge nært hodet ditt, når det er masse plass i senga? Det får du svaret på her!

Hvis katten sover inne på soveromet ditt, har du helt sikkert våknet av at den ligger tett inntil hodet ditt. Men hvorfor foretrekker katten å ligge helt inntil hodet ditt, når det er masse plass i sengen?

Den vil ha varme

Marilyn Krieger er en amerikansk ekspert på katters adferd, og hun har flere teorier om hvorfor katter gjør dette.

– Først og fremst fordi hodet ditt er varmt, sier Krieger til petmd.com. Katten har nemlig bruk for varmen, uten å måtte jobbe så hardt for den.

En annen teori er at folk flest rører mye på seg i søvne, men at hodet ligger ganske rolig. Derfor foretrekker katten hodet framfor sparkende bein. Sagt med andre ord kan kattens merkelige sovevaner kanskje ha noe med dine egne sovevaner.

En tredje teori er at katten liker duften av deg og håret ditt, og at dette gjør at de føler seg trygge ved å sove ved hodet ditt. Katter er dessuten territoriale dyr, og liker å «markere» sine mennesker.

Et tegn på tillit

Kattens soveposisjon kan også fortelle noe om hvor mye den stoler på deg. Hvis de har den litt ubehagelig vanen med å sove med bakparten mot ansiktet ditt, så er det faktisk et godt tegn – det betyr nemlig at katten din føler seg trygg sammen med deg og stoler på deg.

Kilde: PetMD