Derfor bør du gå tur med katten

Det er ikke så mange som gjør det, men det er faktisk en god ide å gå tur med innekatten. Og katten, den vil garantert sette pris på det!

Selv om katten din lever et trygt og godt inneliv, så kan den helt sikkert få noe godt ut av at du tar den med ut en tur.
Og nei, det er kanskje ikke så vanlig å gå tur med katten i bånd, men husk at katten har godt av frisk luft og muligheten til å utforske noe nytt. 
Å gå tur med en katt er ikke som gå tur med en hund. Det er ikke sikkert at katten din synes det er en god ide å gå tur de første gangene.
Hvis katten aldri har vært ute før, må du starte med noen korte turer. På den måten blir den gradvis vandt til friluftslivet. 

La katten gå på oppdagelsesferd

Katter er noen nysgjerrige vesner, og de elsker å oppleve og utforske alt som er nytt. Ved å ta med katten på en luftetur, bidrar du til at den utvikler sine kognitive evner – for eksempel ved at den får oppleve fugler og andre dyr. I tillegg byr turlivet på mange spennende lukter og lyder og dette sørger for at katten ikke kjeder seg.
Når du går tur med katten bør du bruke et langt bånd, og du kan ikke forvente at den skal gå ved siden av deg som en hund. Opplevelsen skal hverken være skremmende eller ubehagelig, så ta med deg noen godbiter til katten. 

En glad katt oppfører seg ordentlig

Hvis katten din lever et fredelig inneliv, har du helt sikkert opplevd at den blir rastløs og driver med ugagn – for eksempel at den klorer og krafser på møbler. Når katten får bli med ut en tur vil den få ut masse energi, og du vil helt sikkert oppleve mindre uønsket oppførsel etterpå. 

Å gå tur med katten holder den i form

Katter liker å ha god plass som de definerer som sitt eget område. Noe som kan være vanskelig hvis du bor med katten i en liten bolig, hvor det er vanskelig å gå ut. Ved å gå tur med katten får den utvidet sitt territorium og det vil den sette pris på. 
En annen positiv ting med å gå tur med katten, er at det sikrer at den er i god fysisk form. En innekatt kan raskt få for lite morsjon og bli et velpolstret kjæledyr. 

Sikkerhet er viktig

Hvis du har bestemt deg for å begynne med noen små gåturer med katten, så må du sette deg inn i hvilke bånd og seler som passer til din katt. Det er nemlig viktig båndet ikke er for stramt eller for løst. 
Ta også med deg et håndkle på tur. Det gjør det enklere å ta opp katten og bære den hjem, hvis den blir skremt av møte med hunder eller andre dyr.