Katteraser: Disse er mest kosete

Hvis du ønsker deg en kosete katt bør du vurdere sikte deg inn på en av disse 7 katterasene. 

Katteraser som vil endre din hverdag

Hvem vil ikke ha en katt som elsker deg like mye som du elsker den? Gjensidig kjærlighet er ikke noe man forbinder så ofte med katter som med hunder. Men når det kommer til katteraser, peker disse seg spesielt ut som kosete.

Mange av kattene deler de samme egenskapene, noe som gjør alle sju til noen helt spesielle katter. Anskaff deg en av disse rasene, og du vil garantert føle at kjærligheten fyller ditt hjem. Kosekattene er forresten nevnt i tilfeldig rekkefølge.

6 kosete katteraser:

1. Siameser

En stereotypisk beskrivelse av siameseren er at den er slu, listig og til tider egoistisk. Dette er langt fra virkeligheten. Denne katterasen er hengiven og kjærlig ovenfor sine eiere og elsker å leke.

Denne katterasen er svært livlig sammenlignet med mange andre raser. Så hvis du gjerne vil ha en katt som er like glad i å leke som å kose, da er siameseren katten for deg.

2. Hellig Birma

Denne katterasens største ønske, er å gjøre sin eier glad. Den vil gjøre alt for sin eier, i bytte mot kjærlighet og oppmerksomhet. Uansett om du er glad eller trist, så er denne gladkatten klar til å underholde og muntre deg opp med kos, lek og kattekunster.

3.Kurilsk bobtail

Denne katten kan se vill og ligner litt på en løve, men er det motsatte. Rasen har et blidt og kjærlig temperament og elsker å kose med sin eier.

Dette er en svært intelligent og sosial katterase. Denne rasen kommer også godt overens med andre dyr.

4. Burmeser

Dette er en katt som ønsker mye oppmerksomhet fra sine familier. Det er en utrolig sosial rase som aldri sier nei til litt kos. Burmeseren fungerer bra med både små og store barn.

Burmeseren er en lojal katt som elsker både sin nærmeste og ukjente mennesker – så sant det er mulighet for litt lek og kos.

5. Spynx

Mange velger bort denne spesielle katterasen på grunn av den manglende pelsen. Det er synd, da mange burde vurdere denne på grunn av dens kjærlige, utadvendthet og vennlige sinn.

Sphynx er en rase med et unikt utseende og et like unikt sinn. Det er en rase som elsker å være i nærheten av sine eiere og som er utrolig lojal. Den liker barn og elsker å leke. Dette er en god familiekatt, særlig for allergikere.

6. Ragdoll

Denne katten har så mange fine egenskaper. For eksempel vil den, når du løfter den opp, bli helt slapp i alle muskler og “henge og dingle”. Ikke fordi den ikke liker å bli løftet opp – tvert imot, den elsker det.

En rag doll vil la gjerne ligge i armene dine, med beina rett i været og bæres som en baby. Den er en innekatt som egner seg perfekt til familier, mye grunnet dens avslappede holdning og kjærlige temperament. Dette er en rolig rase, som ikke gir fra seg så mye lyd – bortsett fra når den maler.

Kilde: pet360.com