19 katteraser som koster en formue

Verdens dyreste katt koster over 150.000 kr. Se hvordan den - og 18 andre sinnsykt dyre katter ser ut.

Det finnes hundrevis av forskjellige katteraser i verden.

Det finnes hundrevis av forskjellige katteraser i verden. Alle er forskjellige. Noen har mye pels mens andre ikke har noe. Noen er selvstendige mens andre elsker selskap. Noen gis bort gratis mens andre er veldig dyre. Felles for dem alle er at de er utrolige vakre – og vi elsker dem. Se flere artikler om katter her

Vi gir deg her en liste over noen av verdens dyreste katteraser. Og vi tør å love at noen av dem er overraskende dyre! 

 

1. Norsk skogkatt 

Den Norske skogkatten ble fremavlet av vikingene for over 2000 år siden.

 

Den Norske skogkatten ble fremavlet av vikingene for over 2000 år siden. Det er verdens nest største katt, bare overgått av Maine Coon. Prisen på en kattunge kan varierer fra ca.  8.500 til 10.000 kr. 

2. Himalaya katt 

Himalaya-katten ligner veldig på den persiske katten, men skiller seg ut med sine karakteristiske, vakre blå øyne

Himalaya-katten ligner veldig på den persiske katten, men skiller seg ut med sine karakteristiske, vakre blå øyne og de mørke områdene i persen rundt ansiktet, potene, ørene og halen. 

Himalaya-katten har sin opprinnelse i USA, der den ble avlet opp i 1950. En kattunge koster mellom 5.000 – 10.500 kr.

3. Scottish Fold 

En scottish fold er kjent for sine nedbrettede ører

En scottish fold er kjent for sine nedbrettede ører, men kommer med både nedbrettede ører og stående ører. Scorrish Fold er også kjent for å være en utrolig kjærlig rase, med lysten til å følge eieren sin.

Katterasen er utrolig smart og kan koste fra 8.500 og helt opp til 13.000 kr for en showkatt 

4. Peterbald 

Peterbald er en russisk katterase som kan være hårløs, nesten hårløs eller grovhåret.

Peterbald er en russisk katterase som kan være hårløs, nesten hårløs eller grovhåret. Kattene er veldig sosiale og letter å trene. En Perbald koster fra ca. 5.000 til 12.000 kr avhengig av hvor skallet den er. 

5. Egyptisk Mau 

Den egytiske Mau stamer 3000 år tilbake til det gamle Egypt.

Den egytiske Mau stamer 3000 år tilbake til det gamle Egypt. Katten har både flekkete hud og pels og koster fra 12.500 kr og opp.  

6. Maine Coon 

Maine Coon er verdens største katterase

Maine Coon er verdens største katterase og kan veie fra 4 kg til 15 kg. Til tross for sin enorme størrelse er Maine Coon en vennlig rase som er perfekt som familiekatt. Maine Coon-kattunger er priset til mellom 9.000 og 12.500 kr. Avhengig av hvor de er kjøpt. 

7. LaPerm 

LaPerm er en av de mest uvanlige katterasene i verden.

LaPerm er en av de mest uvanlige katterasene i verden. Den ble først sett i USA i 1980 Kattene skiller seg ut ved sin lett gjenkjennelige krøllete pels. LaPerm-katter er også hyperallergiske. En kattunge koster rundt 13.000 kr. 

8. Russian Blue 

Den russiske katten stammer fra 1800-tallet og ble foretrukket som konge-katt i den russiske tsarfamilien.

Den russiske katten stammer fra 1800-tallet og ble foretrukket som konge-katt i den russiske tsarfamilien. Rasen har blitt mer og mer populær de siste årene og det sies at de bringer lykke til hjemmet. 

9. Serengeti 

En fullvoksen Serengeti-katt veier omtrent 8-12 kg.

Serengeti-katten ble avlet i California i 1994. En fullvoksen Serengeti-katt veier omtrent 8-12 kg. Katten kan kjøpes i ca. 6.000 kr og oppover. 

10. Elf katt

Elf-katten er en relativt ny katterase.

Elf-katten er en relativt ny katterase. Den ble fremavlet i USA 2006 og er både vennlig og klok. Hvis du vil ha fingrene i den unike katten, må du slippe hele 14.000 kr. 

11. Toyger 

Toyger-katten ligner en tiger med den stripete pelsen

Toyger-katten ligner en tiger med den stripete pelsen, noe som også forklarer navnet. Katterasen ble angivelig utviklet og fremavlet for å få folk til å tenke på å bevare ville tigere. En kattunge her hjemme oster fra 9.500 til 12.500 kr. 

12. American Curl 

Katterasen ble fremavlet i 1981 i California og den gjenkjenes for sine karektaristiske ører.

Katterasen ble fremavlet i 1981 i California og den gjenkjenes for sine karektaristiske ører, som spreter bakover som små horn. Katten kan kjøpes for mellom 7.000 – 15.000 kr. 

13. Chausie 

Chausier-rasen har sin opprinnelse i Egypt og er et annet eksempel på en av verdens mest sjeldne katteraser.

Chausier-rasen har sin opprinnelse i Egypt og er et annet eksempel på en av verdens mest sjeldne katteraser. Den ble avlet frem ved å krysse huskatten med en jungelkatt. Resultatet ble en veldig sosial katt, som kan kjøpes for mellom 7.000 – 15.000 kr. 

14. Benagalkatt 

Bengal-katten er en relativt ny rase som dukket opp i USA på 1980-tallet.

Bengal-katten er en relativt ny rase som dukket opp i USA på 1980-tallet. Det er en krysning mellom en asiatisk leopardkatt og en huskatt. Mini-leoparden kostre mellom 8.000 til 20.000 kr. 

15. Khao Manee

Khao Manee-katten har sin opprinnelse fra Thailand, det den fra gamle tider var kjent som en kongekatt som brakte hell og lykke.

Khao Manee-katten har sin opprinnelse fra Thailand, det den fra gamle tider var kjent som en kongekatt som brakte hell og lykke. Den er også kjent for sine diamantøyne, som kan være både gull-farget og blå eller en av hver. Du kan kjøpe en Khao Manee for ca. 12.000 – 20.000 kr. 

16. Safari  

Safari-katten ble avlet i USA på 1970-tallet for å utforske leukemi.

Safari-katten ble avlet i USA på 1970-tallet for å utforske leukemi. Den sjeldne rasen er en krysning mellom en huskatt og den ville søramerikanske katten Geoffroy. Safari kattunger koster fra 26.500 til 55.000 kr. 

17. Karakal

Karakalen står i fare for å være en utdøende rase.

Karakalen står i fare for å være en utdøende rase. Den har tidligere blitt kategorisert som et vilt rovdyr, men har siden blitt et eksklusivt og dyrt kjæledyr. Den udrydningstruede rasen koster fra 23.000 til 80.000 kr. 

18. Savannah

Savannah-katten er en kryssning mellom en afrikansk serval og en huskatt.

Savannah-katten er en kryssning mellom en afrikansk serval og en huskatt. Katterasen er kjent for sin høye intelligens og krever god plass å boltre seg på. En Savannah-kattunge koster mellom 10.000 til 80.000 kr, avhengig av generasjoner og størrelse. 

19. Ashera 

Ashera-katten topper skalaer når det gjelder katter som koster en formue.

Ashera-katten topper skalaer når det gjelder katter som koster en formue. Den sinnsykt dyre katten er verdens mest eksotiske huskatt. Den ble avlet ved å krysse en huskatt med en asiatisk leopardkatt. Hvis du skal bli en stolt eier av den majestetiske katten, må du være klar til å legge ut med over 150.000 kr.

Kilde: Brightside.me, Killingelisten.dk, Kattepote.dk, Kattegale.dk, Catbreedsinformation.com