11 grunner til at katter gjør livet bedre

Hvis du har katt, vil dette neppe overraske deg. Men hvis du vurderer å skaffe deg en, vil dette overbevise deg fullstendig. 

Det er ingenting som kan si så mye som et menneske, som svaret på spørsmålet «Liker du hunder eller katter best?»

Med disse grunnene vil til og med hundeeieren vurdere å skaffe seg en liten katt. Det er nemlig ikke mangel på sjarm og personlighet.

1. Katten holder deg frisk og rask

I følge en undersøkelse fra 2008 gjort av forskere ved University of Minnesotas Stroke Institute, er det en sammenheng mellom katter og hjerteinfarkt hos mennesker.

Undersøkelsen viser at katteeiere har mindre sjanse for å få hjerteproblemer og hjerteinfarkt enn mennesker som ikke har katt. Undersøkelsen omfattet 4500 testpersoner og gikk over en periode på 10 år. 

Les også: Slik lager du enkelt telt til katten din

2. Katten oppfant (nesten) middagsluren

Ingen har et bedre søvnhjerte enn katten. De sover mange timer i døgnet og har aldri noe i mot en ekstra lur til. Med andre ord; har du behov for en daglig middagslur, vil ikke katten stå i veien – tvert i mot vil den vel heller bli med.

3. Katten gir aldri opp

Katter er utrolig stae og fulle av vilje som tar dem langt. Dette bør vi jo egentlig lære noe av. Alt skjer nemlig ikke ved første forsøk, men da er det ikke noe galt i å prøve igjen. 

Bare husk på at katten har 9 liv, så ikke gjør noe dumt.

4. Deres avslappende humør har en beroligende effekt

Hvis hverdagen din er stressende og tid til ro blir vanskelig å finne, bør du skaffe deg en katt så fort som mulig. Undersøkelser viser nemlig at katter har en beroligende og avstressende effekt hos oss mennesker.

Getty Images

5. Katten lever her og nå

Kattens personlighet har mange nyanser, og når den ikke sover, lever den virkelig «i nuet.» Mennesker burde lære av det og følge kattens levemåte.

6. Katten har humor og får deg til å le

Katten har masse humor og har en tendens til å havne i uheldige situasjoner. Det ender som regel i underholdning for oss.

Katter er ekstremt nysgjerrige; en egenskap som tar dem langt.

Les også: Slik fjerner du hunde- og kattehår fra teppet

7. Lær av kattens strategiske evner

Katten er et dyktig rovdyr og har et utrolig jaktinstinkt.

Mennesker kan lære mye av kattens tålmodighet og strategiske vurderinger – tenk så langt vi hadde kommet!

8. Katten er flink med autistiske barn

Å kjenne en katt er helt fantastisk. Det kan føre til betydningsfulle vennskap som kan endre liv.

Autistiske voksne og barn har stor glede av kattens nærvær. En undersøkelse fra 2012 viser at utfordrende barn er lang mer rolige og sosiale når de har et kjæledyr. Barn føler enklere tillitt, nærvær og kjærlighet hvis de har en god venn ved siden av.

Getty Images

9. Katten kan hjelpe mot depresjoner

Katter som lever innendørs har en fantastisk helbredende effekt hos mennesker som kjemper mot depresjon og andre psykiske sykdommer. 

Kattens nærvær og tilstedeværelse krever nemlig rutiner i hverdagen, ansvarlighet og sosiale aktiviteter som gjør at eieren har noe å fokusere på.

Les også: 10 ting du ALDRI får ha i fred fra katten

10. Katten er leken

Alle katter er i mer eller mindre grad glade i å leke. De elsker fysisk aktivitet som stimulerer jaktinstinktet; derfor lever de seg fullt og helt inn i leken.

11. Katten kurerer ensomhet

Den berømte forfatteren Charles Dickens sa en gang at det ikke finnes noe større enn kattens kjærlighet til sin eier.

Katter skaper tette bånd med sin eier og kjærligheten er ubetinget. Denne tilknytningen kan kurere ensomhet og få mennesker til å føle seg verdsatt igjen.

Er det i det hele tatt noe katter ikke kan?