Slik merker du om hunden fryser

Fryser hunden din like raskt som deg? Kanskje. Her er 5 ting du bør se etter.

Du pakker deg selv inn i varme klær og trekker luen langt nedover ørene. Men hva med hunden din? Merker ikke også den kulden? Det gjør den helt sikkert, men det er stor forskjell på hvordan hunder merker kulde og hvor følsomme de er for den.

Hvor mye kulde hunden tåler kommer an på tykkelse og lengde på pelsen, alder, helsetilstand og vekt.

Her er 5 tegn du bør være på utekikk etter:

1. Det er kaldt ute

Hvis det er for kaldt for deg ute, er det nok også for kaldt for hunden din. Hunden har sin varme pels og du har din varme jakke. Hvis du fryser med vinterjakke (og vanter, halstørkle, lue og vintersko), så vil nok også hunden fryse – selv om den har pels.

2. Den rister og skjelver

De fleste hunder reagerer på kulde på samme måte som oss mennesker. Holder hunden halen tett på kroppen, krymper seg sammen og rister og skjelver, er det et tegn på at den fryser. Ristingen og skjelvingen er kroppens måte å forsøke å holde varmen på.

3. Kalde ører

Følg med på hundens ører. Er de iskalde, er det på tide å komme seg inn i varmen. For å finne ut om hunden er for kald, kan du kjenne hundens ører – særlig rundt kantene.

4. Langsomme bevegelser

Hvis hunden din er mindre aktiv enn vanlig når den er ute, kan det skyldes at den fryser. Hvis løping og aktivitet erstattes av langsomme bevegelser, er det sannsynligvis for kaldt.

5. Den bærer seg

Hvis hunden din ikke har det bra, vil den helt sikkert prøve å fortelle deg det – for eksempel ved å bjeffe eller ule. Hvis den gjør det – sjekk at den ikke er utsatt for trekk og er beskyttet mot kulde.

Hold øye med hunden

Du bør alltid holde et godt øye til hunden din. Den kan – akkurat som deg – bli forkjølet. Når man fryser vil bakterier trives langt bedre i kroppen, noe som ofte resulterer i forkjølelse og ubehag.

I verste fall kan hunden bli nedkjølt, så det er mange gode grunner til å holde hunden og deg selv varm.