Slik får du dusjet hunden

Uansett vær, så skal du gå tur med hunden - og det betyr ofte skitne poter når de kommer hjem. Her er triksene når du skal vaske hunden din.

Lyden av rennende vann fra dusjen kan få mange hunder til å stikke halen mellom beina, og ofte ender du med at du får en våtere dusj enn hunden din. Heldigvis finnes det råd som gør badeopplevelsen god for både hund og eiere. 

Det er som regel nok å vaske hunden en gang i måneden.

Hunder som har oljete pels, som for eksempel Basset Hound skal kanskje dusjes en gang i uken.

Hunder som har en vannavvisende pels, for eksempel Rottweilers, bør ikke dusjes like ofte, da det kan trekke ut den naturlige oljen fra pelsen.

Hvis hunden din har en veldig tykk pels, er det best å gre håret ofte og ta litt færre bad. Med hyppig børsting blir du kvitt løst og dødt hår, og du får den naturlige oljen fordelt gjennom pelsen. Oljen bidrar til å holde pelsen og huden frisk. 

Slik gjør du det

1. Kontroller vanntemperaturen 

Hunder skal dusjes i lunkent vann. For varmt eller kaldt vann er ubehagelig for hunden din og kan påvirke at den ikke vil bli vasket neste gang.

2. Bruk dusjhodet 

Hvis du har et avtagbart dusjhode, er det best å bruke dusjhodet når du skal vaske hunden din. Det gjør at du lettere kan kontrollere situasjonen. Samtidig skal vanntrykket ikke være for høyt. Hunder hører nemlig ti ganger så godt som mennesker, så for mye vann kan høres veldig høyt ut for hunden, og det kan gjøre at den føler seg usikker. Det finnes også dusjhoder som er spesielt designet for hunder. 

3. Pass på hundens øyne 

Akkurat som hos oss mennesker så liker ikke hunder å få vann i øynene, og øynene er følsomme. Hunder synes også ofte at det er ubehagelig å bli skylt i hodet og ansiktet, så derfor bør du heller vaske hodet og ansiktet forsiktig med en våt klut eller et vått håndkle. 

4. Ha et håndkle klart 

Baderomsgulv blir ofte veldig glatte når det er vått, noe som kan gjøre at hunden din mister fotfeste. Ha derfor et håndkle klart slik at hunden din kan trå direkte ned på det når den er ferdig dusjet, så unngår hunden din å skli.  

Kilder: kæledyrsguiden.dk, myanimals.com, altomfrontline,dk