Nina lager moteklær for hunder

Kom, Fido, så skal vi gå på haute cou-tur.

Nina Naustdal er en Oslo-jente med bakgrunn fra Esmod Motefagskole, som nå er bosatt i London. Her har hun etablert seg som klesdesigner og laget kreasjoner som har blitt brukt på mang en rød løper, særlig i den engelske hovedstaden.

Men Nina, som har tre barn og syv chihuahuaer (!), nøyer seg ikke bare med å designe klær til mennesker. De siste årene har hun også laget klær til hunder, og disse plaggene er mildt sagt spektakulære.

– Jeg lanserte en kleskolleksjonen for hunder i 2016, men jeg har jo kjøpt hundeklær i sikkert ti år før det, ettersom jeg har syv hunder selv. Chihuahuaer er små og blir fort kalde, så på vinteren trenger de faktisk klær for å holde seg varme. Dessuten er det å lage klær til hundene sine og kle dem opp en fin måte å være sammen med dyra, forteller Naustdal.

En av Ninas chihuahuaer i en heseblesende, flamenco-inspirert kreasjon. 

 

Greit å kle opp hunder? 

Designerens Chihuahua-klær er tydelig inspirert fasjonable menneskeklær, og varierer fra røffe skinnplagg til sinnrike flamenco-kjoler med slør og det hele. Men er det egentlig ålreit å kle opp hundene på denne måten?

– Selv om det er moteklær jeg lager, sørger jeg for at stoffene og finishen er spesialtilpasset for hundenes komfort. Men klærne trenger jo ikke være kjedelige, bare fordi de er til hunder?

– Hundene mine liker å bli kledd opp og holde seg varme. Men hvis hunden din ikke liker sånt, skal du ikke gjøre det. Ingen er like, verken dyr eller mennesker. Og det skal man respektere. Men hundeklær er laget for å holde hundene varme og tørre. Det at klærne er moteinspirerte gjør dem ikke dårligere egnet for hundene, forklarer Naustdal.

Fin gyllen drakt, verdig en rolle i «Tre nøtter til Askepott».  

 

Eller hva med å kle opp hunden som en yndig liten fe? 

 

Denne «skinnvesten» blir nok en kjempehit i Trøndelag. 

 

Les mer om Nina Naustdals hundekolleksjon her