Disse matvarene kan forgifte hunden din

Hunder tåler ikke menneskemat. Punktum. Her kommer listen over matvarene du ikke under noen omstendighet bør gi til hunden din.

Hunder bør ikke adoptere våre matvaner

Det kan ikke sies for ofte – hunder er ikke skapt for å spise den samme maten som oss mennesker. Matvarer vi stadig spiser og tror at er helt harmløse, kan være farlige for hunder – i verste fall dødelige.

Noen hunder er naturligvis mer sarte enn andre, og valper tåler gjerne mindre enn voksne hunder, men her er noen varsellamper som alltid bør lyse.

Her er matvarene som kan forgifte hunden din

Rosiner og druer er alltid deilig snacks – for mennesker. Spesielt barna elsker å kaste dem i seg. Det finnes også mange eksempler på hunder som tåler rosiner og spiser dem hele livet, mens andre blir voldsomt forgiftet kun ved en håndfull. Druene kan nemlig angripe hundens nyresystem. Så vurderer du å la hunden smake – la være å ta risikoen.

Nøtter, spesielt valnøtter og andre fete nøttetyper, er farlige for hunden. En vill hund ville aldri spist nøtter ute i naturen, men hjemmevarianten kamuflert i sukker og sjokolade kan kjæledyret godt finne fristende. Hold din kjære venn unna! Nøtter kan gi lammelser og ødelegge hundens fordøyelsessystem i opptil 12 timer.

Les også: Fakta om familiehunden shih tzuCocker Spaniel eller om Labradore 

Dyr bør ikke utsettes for søtningsmidler

Søtningsmidler, spesielt xylitol som finnes i tyggegummi, kan sette hunden helt ut av spill. Dette er viktig å vite, da mange mennesker kanskje tror at det er fordelaktig å gi hunden søtningsmidler som erstaning for et sukkerholdig kosthold. Dette er ikke tilfellet.

Sjokolade smaker fantastisk, og hundens smaksløker er like glad i sukker som vi er. Men sjokolade inneholder noen stoffer som kan være ekstremt farlige for hunden, spesielt den mørke varianten. Dyrleger har gang på gang advart om at bare 30 gram mørk sjokolade faktisk kan ta livet av en middels stor hund. Det er snakk om hjerteanfall og mageblødninger.

Dette bør være allmennkunnskap for alle hundeeiere, og husk alltid å informere alle gjester som kommer på besøk om det samme! De kan fort komme til å gi hunden søtsaker i god tro.

Visste du at blomsterløk og avokado gjør hunden syk?

Løk i alle varianter gjør hunden syk. La ikke hunden få fiskekaker med løk for eksempel. De færreste er riktignok klar over at hundekroppen kan forgiftes ved inntak av alle former for løk. Derfor er det også viktig at hunden ikke graver opp blomsterløkene og spiser dem.

Avokado er kanskje ikke den vanligste ingrediensen i hundekosten, men innimellom blander vi avokado inn i ulike matretter og lar hunden spise restene. For oss er avokadoen en supersunn og næringsrik frukt, men den er også forbeholdt oss hundeeiere. Hundemagen blir nemlig ødelagt av avokado.

Vil du ha flere tips til kjæledyrene? Abbonere på vårt nyhetsbrev her!