Derfor slikker hunden på deg

Hvis du har lurt på hvorfor hunden slikker på deg, da bør du lese dette. 

hund slikker

Når du møter på en hund, uansett om det er din egen eller andres, blir du ofte møtt av en logrende hale og en våt tunge. Hunder elsker å slikke på mennesker – men hvorfor i all verden gjør de det?

Det kan det faktisk være mange grunner til, og de kan du lese om her.

For å vise kjærlighet

At hunden slikker på deg betyr i mange sammenhenger at den elsker deg. I dyreriket er det et tegn på hengivenhet, så derfor viser de selvfølgelig også deres kjærlighet til deg på samme måte.

Ifølge forskere blir hunden glad av å slikke på deg fordi det utløser et hormon som forbindes med å knytte følelsesmessige bånd.

Fordi du smaker godt

Hunden liker faktisk smaken av huden din. Det høres kanskje litt rart ut, men det er simpelhen smaken av vår svette og salte hud som får hunden til å slikke på oss.

For å få din oppmerksomhet

Hvis hunden din slikker på deg kan det også bety at den gjerne vil ha din oppmerksomhet, fordi den vil noe. Den kan være sulten, tissetrengt og vil ut, eller at den vil leke med deg.

For å vise underkastelse

I dyrenes verden slikker hunder ofte på andre hunders snuter og munn for å vise underdannighet. Så hvis din hund ser opp til deg eller ser på deg som flokkleder, så kan den vise det ved å slikke deg i ansiktet.

Hunden oppmuntres til det

Mange hundeeiere oppmuntrer faktisk hunden til å slikke uten å tenke over det. Hvis du smiler, sender kyss, snakker babyspråk eller gir hunden en godbit etterpå, forsterkes adferden fordi du oppmuntrer med din egen oppførsel.

Hvis du gjerne vil at din hund skal slutte å slikke på deg eller dine gjester, skal du ikke kjefte på den eller straffe den. Du bør heller ignorere den og gå din vei. Da vil hunden etter hver forstå at du går vekk når den slikker på deg, og det er ikke det den vil.

Kilde: Proud Dog Mom