7 rolige hunderaser som ikke bjeffer så mye

Har du lyst på hund, men er bekymret for at det skal bli for mye bjeffing hjemme? Fortvil ikke, det finnes nemlig flere rolige hunderaser som bjeffer lite. 

Rolige hunderaser som ikke bjeffer så mye

Hunder kan være rolige

Mange tror at alle hunder trenger mye lek og aktivitet. Men slik er det faktisk ikke. Alle hunder må selvsagt blir stimulert, lekes med og oppdras, men det finnes rolige hunderaser som gjerne ønsker å slappe av på sofaen med deg.

8 rolige hunderaser

Malteser

En Malteser er en liten hund som lett kan forveksles med en liten kosebamse. Malteseren er en hengiven og liten hund som er enkel å trene. Du kan enkelt lære din malteser at den ikke skal bjeffe når det ringer på døren.

Malteser er en rolig hunderase

Bichon Frise

Denne hunderasen er en svært intelligent hund som lett tilpasser seg familiens rutiner. En Bichon Frise kan uten problemer bo i en leilighet, da den sjelden bjeffer – med mindre det er behov for det. Dette gjør at denne lille hunden også kan brukes som vakthund.

Bichon Frise bjeffer lite

Shar Pei

En Shar Pei er en loyal hund som er kjent for alle sine rynker – ikke bjeffing.

Shar Pei er en ypperlig familiehund, men den kan være dominant ovenfor andre hunderaser.

Shar Pei er en stille hund

Saluki

Med en høyde på 71-76 centimeter og en toppfart på 69 km/t, kan vi trygt si at en saluki ikke er noen liten hund. Men til tross for størrelsen og hurtigheten, så er den faktisk overraskende lydløs og du vil sjelden høre den bjeffe.

Saluki bjeffer ikke

Cavalier King Charles Spaniel

En cavalier king charles spaniel er en liten hund, og den lager heller ikke så mye lyd. Rasen bruker ikke stemmen sin så mye og hvis noen slapper av i sofaen, sier den aldri nei takk til litt kos.

Cavalier King Charles Spaniel er en rolig hund

Tibetansk terrier

Hvis du er ute etter en fredelig, livlig og glad hund så er Tibetansk terrier noe for deg. Den elsker utendørsaktiviteter og etter en lang dag med lek blir den rolig og avslappet. Med en god og konsekvent oppdragelse er dette en hund som ikke vil bjeffe mye.

Tibetansk terrier er fredelig og stille

Napolitansk mastiff

Den trenger mye plass, oppmerksomhet og stimulering. Hvis disse kravene er oppfylt, så har du en stille og avslappet Mastiff i hjemmet. Rasen har en tendens til å være lat og litt klumsete, men det gjør den sjarmerende.

Napolitansk mastiff bjeffer lite og er rolig

Kilde: sheknows.comwww.luxvuf.dk