4 grunner til at hund er bra for helsa

Har du hund? Eller vurderer du å skaffe deg en? Da blir du sikkert glad for å se helsegevinstene du får ved å være hundeeier.

 1. Hundeeiere har lavere risiko for å utvikle allergier

 

En del familier lar være å anskaffe seg hund nettopp på grunn av allergier. Har man allergikere i huset er dette forståelig, men hvis man ikke er allergisk, kan faktisk hundehold virke forebyggende.

En studie fra Journal of Personality and Social Psychology viser nemlig at barn som vokser opp med en eller flere hunder i hjemmet har mindre risiko for å utvikle allergier senere i livet, sammenlignet med barn som vokser opp uten hunder. 

Med dette prinsippet gjelder ikke alle kjæledyr. For undersøkelsen viste også at barn som vokser opp med katter har større risiko for å utvikle allergier senere i livet. 

Det er noe å ta med i betraktningen hvis du vurderer å skaffe deg hund. Eller katt. 

 

2. Hundeeiere har generelt bedre helse 

I den samme undersøkelsen, sammenliknet forskerne også utviklingen i helsetilstanden til mennesker med og uten dyr.

Etter en testperiode på 10 måneder fant forskerne helsegevinster, forbedret fysikk og atferd hos testpersoner etter bare en måned med kjæledyr. Testpersonene som ikke hadde kjæledyr, viste derimot ingen endringer i fysisk eller psykisk helse, selv ikke etter alle 10 månedene.  

 

3. Hundeeiere har bedre mental helse

De positive funnene fra Journal of Personality and Social Psychology stoppet ikke med det. Forskerne konkluderte nemlig også med at kjæledyrseiere i tillegg opplever mange psykologiske gevinster. 

I undersøkelsen svarte 217 personer på en rekke spørsmål blant annet knyttet til deres personlighet og generelle mentale helsetilstand. Tilbakemeldingene viste tydelig at dyreeierne var lykkeligere og mer veltilpassede enn mennesker uten kjæredyr.

Ifølge forskerne henger dette sammen med at kjæledyr har en psykologisk støttende virkning på eierne sine.

 

4. Hundeeiere får mer mosjon

Det sier jo egentlig seg selv. Men for ordens skyld, når man går tur med en hund flere ganger om dagen, får man beveget seg endel. Og i de fleste tilfeller beveger hundeeiere seg mer enn folk som ikke eier hund.   

En studie fra National Institute of Health and Welfare viser faktisk at hundeeiere i gjennomsnitt beveger seg 30 minutter mer 5 dager i uken, enn folk uten hund. 

Så da er det vel bare å skaffe seg en hund da? 🙂

Kilde: Livescience.com

Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!