10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Det er hyggelig å ha en hund i familien, men hvilken skal man velge? Her er 10 små hunderaser som passer godt for barnefamilier.

10 små hunderaser som er perfekte for barnefamilier

Her er 10 små hunderaser som er perfekte familiehunder:

1. Beagle

Beaglen er en liten til medium stor hund som opprinnelig ble avlet frem som jakthund – noe den også brukes til i dag. Den er blid og leken og glad i barn. Beaglen krever relativt mye mosjon og er derfor perfekt for aktiv barnefamilie.

beagal - familievennlig hund - små hunderaser
Foto: Pixabay

2. Bichon havanais

Denne lille, silkemyke hunden er en god familiehund med et kjærlig temperament og den er enkel å trene. Sist, men ikke minst, er Bichon havanais allergivennlig, da den røter lite. Så hvis det er allergi i familien, så er denne rasen et godt valg.

Bichon havanais - familievennlig hund
Foto: iStockphoto

3. Mops

Mopsen er en morsom og kjærlig hund med en sosial personlighet, noe som gjør den til en god familiehund. Den lille mopsen er litt lat og krever ikke mye morsjon i forhold til andre hunder.

Mopsen er morsom og leken, og liker å være midtpunkt. Den er robust i lek, går godt overens med barn og har myk og behagelig pels.

Denne lille sjamøren er av orientalsk opprinnelse og er fremavlet til å være en selskapshund. Men dette er ikke uproblematisk. Mange mener at mopsen er avlet frem for utseendes skyld, og at hundene lider på grunn av rasens fremavlete fysiologiske trekk.

mops - en mops med genser - små hunderaser

4. Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog passer godt til aktive familier. Den er energisk og den vil gjerne trenes, da den trives best med å bli utfordret fysisk og mentalt. Shetland Sheepdog ligner den mer langhårede Collien. Den stammer, som navnet antyder, fra Shetlandsøyene.

Shetland Sheepdog - sort, brun og hvit familievennlig hund
Foto: Pixabay

5. Boston Terrier

Boston terrieren kjennetegnes ved at den er forsiktig, veloppdragen, vennlig og rolig. Dette er en selskapshund som elsker å være sammen med familien sin. Den er leken og elsker å løpe etter baller. Dersom hunden har fått være mye sammen med folk helt fra valpestadiet, vil den gå godt sammen med barn.

Boston Terrier kikker opp i kamera - hund som røyter lite - familievennlig
Foto: Pixabay

6. Coton de tulear

Coton de tulear, også kjent som bomullshund, knytter seg tett til sine eiere og til sin familie. Bomullshunden følger sine mennesker overalt. Den elsker å leke med alle familiemedlemmer – gjerne dagen lang.

Bomullshunden er et fornuftig valg som familiehund, men med små barn i familien bør man vente til barna har nådd en viss alder. Bomullshunder kan lett bli skremt av høye barneskrik og uberegnlige bevegelser. Utsettes de for dette som hvalper, kan de bli sky og stresset.

Coton de tulear leker med en tennisball  - små hunderaser
Foto: Pixabay

7. Cavalier King Charles spaniel

Cavalier King Charles spaniel er en vennlig og livlig rase som passer inn i de fleste hjem. Den er aktiv og leken, og barnevennlig.

Cavalier King Charles spaniel i en eng - familiehund - små hunderaser
Foto: Pixabay

8. Welsh corgi pembroke

Corgien er en vennlig hund som liker å ha noe å gjøre. Den er opprinnelig en gjeterhund. Den passer godt for familier som bor på gård eller lignende, hvor den kan få mye fysisk aktivitet og mental stimuli.

Welsh corgi pembroke - familiehund
Foto: iStockphoto

9. Bolognese

Bolognese er en hyggelig hund med godt lynne. Den tar lett lydighetstrening, egner seg som selskap for barn og kommer godt overens med andre hunder. Den er riktignok noe reservert.

Bolognese - hunderase - familiehund
Foto: Wikipedia

10. Cocker spaniel

Cocker spaniel er en av verdens mest populære hunderaser. Den egner seg til jakt, agility, søk og triksing. For at den skal ha det bra, krever den mye aktivitet – derfor passer den godt inn i en familie som liker å være mye utendørs.

Cocker spaniel - sort og hvit - familiehund

Kilder: Dyrebar.no, wikipedia og idenyt.dk