ANNONSØRINNHOLD

Hold pus frisk

Det finnes nærmere 1 million katter i norske husholdninger. Det er vårt mest populære kjæledyr. Katten er jo kjent for å være en fri sjel som gjør det den vil, og nettopp derfor er det viktig å passe på at katten holder seg frisk. Veterinær Sasja Rygg i AniCura vil spre kunnskap om hvordan man kan ta vare på kattens helse!

Veterinærens råd til katteeiere:

  • Ta katten på en årlig helsesjekk hos veterinær. Da kan veterinær sjekke ting som katteeier ofte ikke er bevisst, alt fra tannhelse, til orm, stive ledd, vekt og vaksinering.
  • Sørg for å gi katten regelmessig ormekur. Noen katter er ivrige jegere og kommer hjem med mus og fugler. De bør få ormekur jevnlig etter avtale med veterinær.
  • Sørg for god flåttbeskyttelse. Så snart varmegradene kryper litt oppover, våkner flåtten. Millioner av flått kommer til Norge med trekkfuglene også. Det er flere effektive midler som beskytter katten mot flått; både tabletter, flåtthalsbånd og spot-on midler.
  • Vær bevisst på å sterilisere katten allerede i 6 måneders alder. Det er en myte at katten bør få ett kull først. Det er flere katter enn hjem til å ta seg av dem.
  • Røyter katten din? Visste du at jo høyere ernæringskvalitet på fôret, jo mindre røyting?

Forebygging er beste medisin. En glad katt er en frisk katt. God flåttbeskyttelse, regelmessig ormekur, næringsrikt fôr og et godt hjem, er det en glad katt trenger.

Med AniPlan får du en skreddersydd helseplan for din katt, tilpasset alder og behov. Alle tjenestene er rabatterte og du får tett oppfølging fra din veterinær.