ANNONSØRINNHOLD

Avkjølende tips for varme dager

Du trenger ikke sydentemperaturer for at mange hunder synes det er i varmeste laget. Det merkes med økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skyggen og kanskje vann. Katter gjemmer seg gjerne vekk, sover mer og peser. Her er noen tips som kan kjøle ned den pelskledde.

Vann

Det er bra hvis hunden din liker å bade, som er en flott måte å kjøle seg ned på. Pass på at du skyller ut salt etter bading i sjø, og har du en hund som er disponert for våteksem, må du ta forholdsregler. Klipp eventuelt pelsen, slik at den tørker raskere. Ved bading i vann, vær oppmerksom på en mulig oppblomstring av alger, som kan gi alvorlig forgiftning av hund.

Du kan også sette opp et lekebasseng i hagen eller en spreder, eller du kan forsiktig væte pelsen med hageslangen eller våte håndklær. Du får størst kjølende effekt av å væte buken, der de større og blodfylte bukorganene ligger.

Ta med deg veterinær på ferie. Last ned AniCura app og ha tilgang til veterinær uansett hvor du er.

Sommerklippen

Flere hunderaser har pels som skal beskytte mot kulde og varme, men når det er veldig varmt kan det være kjølende å klippe pelsen litt, spesielt på buken. Det samme gjelder for katt hvis den har mye pels.

Skygge og kjølematte

Sørg for at hund og katt har god skygge å ligge i på varme dager. Husk også at skyggen kan flytte seg med solens gang. En kjølematte som hunden eller katten kan ligge på er nyttig og behagelig.

Drikke og isbiter

Hunder og katter svetter ikke som oss, men peser for å kjøle seg ned. Gjennom pusten og pesingen fordamper det mye væske, og varme hunder sikler også mer enn vanlig. Væsketapet må erstattes. Ha gjerne isbiter i vannet, som kan fungere som godbiter i varmen. Du kan til og med helle litt vann over tørrfôret, fryse det ned, og gjøre middagen til en nedkjølende godbit. Pass på at isklumpen ikke blir for stor.

Is til hund og katt

Det finnes faktisk flere ismerker med deilige hunde- og kattevennlige smaker. Du kan til og med lage den selv. Se her for oppskrift og fremgangsmåte:

Se her.

Dyr i varm bil

Å bli sittende igjen i en varm bil kan i verste fall være dødelig for kjæledyret. Vær ALLTID ekstra oppmerksom. Bruk såkalt «hundemodus» eller «dog mode» som noen biler har. Åpne vinduer for gjennomtrekk, sett på alarmen på mobilen, så du ikke blir borte mer enn 5 minutter. La aller helst hunden eller katten bli igjen hjemme, eller stå ute i friluft mens du gjør ærendet ditt.

Les om AniPlan her