Kjæledyr

Som eier av et kjæledyr, er det mange ting du må kjenne til. Dette gjelder både hvis du er den heldige eier av en søt kanin, en hund eller en katt. Du kan blant annet finne en fin sjekkliste over de viktigste ting du må huske på når du nettopp er blitt kjældyreier. Det er for eksempel viktig å velge den riktige ID-løsning for kjæledyret. Kanskje er det beste med halsbånd eller kanskje med en mikrochip med adresse og kontaktinformasjon.

Les mer

Det er også viktig å trene kjæledyret på den riktige måten. Din hund skal lære lydighetskommandoer og katten må lære seg hvor kattekassen står for å unngå ulykker i hjemmet. Hvis du har fått en ny valp er det viktig å være oppmerksom på at den lille valpen lett kan bli skremt eller redd i sitt nye nabolag. Derfor er det viktig å starte riktig, slik at den lille valpen får den best mulig starten.

Hva gjør du hvis hunden din blir syk?

Akkurat som oss mennesker, kan kjæledyr bli syke av ulike årsaker. Det er viktig at man har satt seg inn i hva man skal gjøre hvis kjæledyret blir rammet av sykdom. Vi har derfor samlet 10 av de mest normale og typiske årsaker til at hunder blir syke.

Sterilisering og kastrering av katter

Steriliserte eller kastrerte katter lever ofte et sunnere, bedere og lengere lev. Man unngår blant annet uønskede kattunger hos hunkatter og får samtidig en gladere, kjæligere og mer lojal katt. Hos hankatter unngår man strinteri. En kastrert hankatt vil heller ikke streife like mye rundt.

På viivilla.no finner du også masse informasjon om de forskjellige fordeler og ulemper ved å nytralisere en katt, og det gjelder både sterilisering av hunkatter og kastrering av hankatter.

Når man har hund og baby

Det kan være at dere nylig har utvidet familien og trenger noen gode råd for hvordan dere skal introdusere den nyfødte til hunden. Man kan faktisk ha hund og baby samtidig. Det kan blant annet være en god ide å lære hundene en rekke grunnleggende kommandoer, slik at du lettere kan kontrollere ditt kjæledyr. Det er også en god ide å la hunden venne seg til babyens lukt, slik at de to kan få et sterkt og sikkert samhold som kommer til å vare i mange år.

Allergivennlige kjæledyr

Det kan også være at en eller flere i familien lider av allergi, men likevel gjerne vil ha et kjæledyr. Det kan faktisk la seg gjøre, for det finnes en såkalt «allergivennlige» kjæledyr og dyreraser. Det finnes blant annet en rekke forskjellige hunderaser som er mindre allergifremkallende enn andre.

Hvis man derimot leder etter alternative og utradisjonelle kjæledyr, så kan man vudere en minigris. Disse er herlige, utrolig søte og ikke minst allergivennlige. En minigris er derfor et godt alternativ for de som er allergiske.

Her kan du lese alt om hvordan du passer godt på ditt kjæledyr.

Vinterdeppa? Det kan hunden din også bli
ANNONSØRINNHOLD

Vinterdeppa? Det kan hunden din også bli

Typisk for vinterdepresjon hos mennesker kan være lav energi, tap av matlyst og litt nedstemthet. Det kan blant annet skyldes ubalanse mellom hormonene melatonin og seratonin. Når det blir mindre dagslys, produserer hjernen mer av «mørkets hormon», melatonin og mindre av «lykkehormonet» serotonin.

Husk refleks – både på deg selv og hunden
ANNONSØRINNHOLD

Husk refleks – både på deg selv og hunden

Mange glemmer hvor fort det blir mørkt på høstkveldene, og tenker ikke over hvor usynlige vi blir for bilistene uten refleks. «Om høsten er det faktisk nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen», sier Sasja Rygg, veterinær og kommunikasjonsansvarlig i AniCura Norge. Mange av ulykkene kunne vært…

Hestenavn: De mest populære i 2023

Hestenavn: De mest populære i 2023

Korte, klingende navn var igjen det som toppet trendlistene for hester i året som var. Se de mest populære her!

Valp i huset? Her er tipsene du trenger det første året
ANNONSØRINNHOLD

Valp i huset? Her er tipsene du trenger det første året

Gratulerer med nytt familiemedlem. En venn som hilser deg med logrende hale når du kommer hjem, en leken søting som vil kose og utforske. Kanskje noen små uhell på teppet eller bitemerker på sko, men det går over. Dette er også tiden for å legge grunnlaget for god helse resten av livet.

Dyr skjuler ofte smerter – kan ha aldersrelaterte plager
ANNONSØRINNHOLD

Dyr skjuler ofte smerter – kan ha aldersrelaterte plager

For Pus og Fido er aldringsprosessen allerede i gang i 7-8 års alder, og det er vanskelig å unngå aldersrelaterte plager. Din firbente senior må få litt ekstra oppmerksomhet.

Avkjølende tips for varme dager
ANNONSØRINNHOLD

Avkjølende tips for varme dager

Du trenger ikke sydentemperaturer for at mange hunder synes det er i varmeste laget. Det merkes med økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skyggen og kanskje vann. Katter gjemmer seg gjerne vekk, sover mer og peser. Her er noen tips som kan kjøle ned den pelskledde.

En fin ferie – for to- og firbente
ANNONSØRINNHOLD

En fin ferie – for to- og firbente

Skal du ha med deg kjæledyret på ferie? Da er det noen ting å tenke på, slik at ferien blir best mulig for både to- og firbente.

Hundenavn: De mest populære i 2023
redd hund

Hundenavn: De mest populære i 2023

Korte, klingende navn var igjen det som toppet trendlistene for hunder i året som var. Se de mest populære her!

Kattenavn: De mest populære i 2023

Kattenavn: De mest populære i 2023

Korte, klingende navn var igjen det som toppet trendlistene for katter i året som var. Se de mest populære her!

Tenk deg om før du deler dyrevideoer
ANNONSØRINNHOLD

Tenk deg om før du deler dyrevideoer

Vi elsker dyrevideoer og «dyreinfluencere» på sosiale medier. Det er mye positivt med å se dyr utføre overraskende handlinger eller ha uventede reaksjoner. Det kan få oss til å forstå dyr bedre, og ikke minst respektere dem som frie individer med personlighet og følelser. Men det er en bakside. Nå advarer veterinærer mot visse konsekvenser…

Nå våkner flåtten
ANNONSØRINNHOLD

Nå våkner flåtten

Beskytt kjæledyret ditt! Flåtten er aktiv så snart det er over 3-5 grader. De som har kjæledyr har større risiko for å få flåttbårne sykdommer. Her får du tips fra veterinær om å beskytte kjæledyret – og deg selv – mot flåttbitt.