Kjæledyr

Som eier av et kjæledyr, er det mange ting du må kjenne til. Dette gjelder både hvis du er den heldige eier av en søt kanin, en hund eller en katt. Du kan blant annet finne en fin sjekkliste over de viktigste ting du må huske på når du nettopp er blitt kjældyreier. Det er for eksempel viktig å velge den riktige ID-løsning for kjæledyret. Kanskje er det beste med halsbånd eller kanskje med en mikrochip med adresse og kontaktinformasjon.

Les mer

Det er også viktig å trene kjæledyret på den riktige måten. Din hund skal lære lydighetskommandoer og katten må lære seg hvor kattekassen står for å unngå ulykker i hjemmet. Hvis du har fått en ny valp er det viktig å være oppmerksom på at den lille valpen lett kan bli skremt eller redd i sitt nye nabolag. Derfor er det viktig å starte riktig, slik at den lille valpen får den best mulig starten.

Hva gjør du hvis hunden din blir syk?

Akkurat som oss mennesker, kan kjæledyr bli syke av ulike årsaker. Det er viktig at man har satt seg inn i hva man skal gjøre hvis kjæledyret blir rammet av sykdom. Vi har derfor samlet 10 av de mest normale og typiske årsaker til at hunder blir syke.

Sterilisering og kastrering av katter

Steriliserte eller kastrerte katter lever ofte et sunnere, bedere og lengere lev. Man unngår blant annet uønskede kattunger hos hunkatter og får samtidig en gladere, kjæligere og mer lojal katt. Hos hankatter unngår man strinteri. En kastrert hankatt vil heller ikke streife like mye rundt.

På viivilla.no finner du også masse informasjon om de forskjellige fordeler og ulemper ved å nytralisere en katt, og det gjelder både sterilisering av hunkatter og kastrering av hankatter.

Når man har hund og baby

Det kan være at dere nylig har utvidet familien og trenger noen gode råd for hvordan dere skal introdusere den nyfødte til hunden. Man kan faktisk ha hund og baby samtidig. Det kan blant annet være en god ide å lære hundene en rekke grunnleggende kommandoer, slik at du lettere kan kontrollere ditt kjæledyr. Det er også en god ide å la hunden venne seg til babyens lukt, slik at de to kan få et sterkt og sikkert samhold som kommer til å vare i mange år.

Allergivennlige kjæledyr

Det kan også være at en eller flere i familien lider av allergi, men likevel gjerne vil ha et kjæledyr. Det kan faktisk la seg gjøre, for det finnes en såkalt «allergivennlige» kjæledyr og dyreraser. Det finnes blant annet en rekke forskjellige hunderaser som er mindre allergifremkallende enn andre.

Hvis man derimot leder etter alternative og utradisjonelle kjæledyr, så kan man vudere en minigris. Disse er herlige, utrolig søte og ikke minst allergivennlige. En minigris er derfor et godt alternativ for de som er allergiske.

Her kan du lese alt om hvordan du passer godt på ditt kjæledyr.

Hold katten frisk – hele året!
ANNONSØRINNHOLD

Hold katten frisk – hele året!

I Norge finnes det nærmere 1 million katter, noe som gjør katten til Norges mest populære kjæledyr. Med næringsrik mat og godt stell, lever de lengre, akkurat som oss mennesker. De blir vanligvis rundt 13-15 år, men kan også leve til de er 20! De fleste katter i Norge er utekatter, og eierne har lite…

12 myter om katter
ANNONSØRINNHOLD

12 myter om katter

Katten er full av mystikk, og ikke minst myter. Du har sikkert hørt dette før; katter er lure, lander alltid på beina og hater vann. Faktisk er mange påstander om katter bare misforståelser. I denne artikkelen vil vi rydde opp i hva som er sant og ikke sant.

Hold pus frisk
ANNONSØRINNHOLD

Hold pus frisk

Det finnes nærmere 1 million katter i norske husholdninger. Det er vårt mest populære kjæledyr. Katten er jo kjent for å være en fri sjel som gjør det den vil, og nettopp derfor er det viktig å passe på at katten holder seg frisk. Veterinær Sasja Rygg i AniCura vil spre kunnskap om hvordan man…

Slik beskytter du hunden din i vinterkulden
ANNONSØRINNHOLD

Slik beskytter du hunden din i vinterkulden

Lufteturer i snø, is og kald vind kan være både plagsomt og vondt for hunder. På vinterhalvåret er det viktig å ta spesielle hensyn før du tar hunden ut på tur. Potesalve, potesokker og vind- og vanntett dekken kan forebygge kuldeskader, tipser veterinær Bente Akselsen fra AniCura Tromsø.

Slik holder du Pus og Fido frisk!
ANNONSØRINNHOLD

Slik holder du Pus og Fido frisk!

Visste du at din hund eller katt får livsstilsykdommer, akkurat som oss? Det er mulig å forebygge og lindre helseplager ved å ta de riktige valgene til rett tid. Det er ikke alltid så lett i en travel hverdag. Derfor har veterinærer hos AniCura utviklet AniPlan, en skreddersydd helseplan for ditt kjæledyr, der du får…

Hjelp Pus gjennom vinteren
ANNONSØRINNHOLD

Hjelp Pus gjennom vinteren

Vinteren kan være hard for oss mennesker, men vi må ikke glemme at de pelskledde også kan slite.

Rammer 1 av 5 hunder
ANNONSØRINNHOLD

Rammer 1 av 5 hunder

Vegrer hunden seg for å gå i trapper? Liker den ikke å hoppe inn og ut av bilen? Det kan være den har vondt i leddene, og lider av artrose. Det er en snikende sykdom som kan ramme hunder i alle aldre, størrelser og raser. Store hunder rammes mer enn mindre hunder, og noen raser…

Hunder som hjelper hunder
ANNONSØRINNHOLD

Hunder som hjelper hunder

Syke og skadde dyr kan ha behov for blodoverføring. Derfor skal vi være glade for at vi har dyr som hjelper andre dyr. «Vi må alltid ha blod tilgjengelig, og er helt avhengig av blodgivere blant våre firbente venner. En blodoverføring kan utgjøre forskjellen mellom liv og død», sier veterinær Magnus Harjén, AniCura Dyresykehus i…

Den firbente senior
ANNONSØRINNHOLD

Den firbente senior

Både Fido og Pus anses faktisk som senior fra de er 7-8 år gamle. De virker kanskje fortsatt like friske som før, men aldringsprosessen er i gang og det er vanskelig å unngå aldersrelaterte lidelser. Din firbente senior må rett og slett få litt ekstra oppmerksomhet og kanskje en ekstra tur til veterinæren.

Veisalt og hundepoter en dårlig match
ANNONSØRINNHOLD

Veisalt og hundepoter en dårlig match

Mange hunder sliter med såre eller røde poter på grunn av salt i veiene. Her er noen råd til hundeeiere.

Innfør faste undersøkelsesdager av hunden din
ANNONSØRINNHOLD

Innfør faste undersøkelsesdager av hunden din

Jursvulst er den vanligste typen kreft hos tisper. Det oppstår for det meste blant eldre tisper som ikke er kastrert, eller som ble kastrert sent. Omlag halvparten av svulstene er ondartede. Sjekk derfor kulen også hos din firbente venn, for å være på den sikre siden. Litt ekstra omsorg er ikke dumt.