ANNONSØRINNHOLD

Tre enkle tips til bedre inneklima

Et godt inneklima er alfa omega i ethvert hjem, og kan raskt forbedres - mye enklere enn du tror! Se hvordan her.  

Dårlig luft kan være roten til både mugg i veggene og helseplager hos voksne og barn. Når det er kaldt ute åpner vi naturligvis vinduene sjeldnere for å unngå trekk, selv om man har størst behov for ventilasjon i denne perioden. Vi fyrer og varmer opp hjemmet ekstra mye om høsten og vinteren, og luften innendørs blir dårligere. Heldigvis kan vi forebygge og bedre inneklima med noen enkle tiltak.

1. Riktig rengjøring

Sjekk rengjøringsmidlene du har stående, hvordan er de merket? Et tips er å unngå rengjøringsmidler med parfyme og luktstoffer, i tillegg er det lurt å begrense bruken av sprayer og diverse. Man trenger ikke tjue forskjellige produkter for at huset skal blir rent, litt real skrubbing gjør også susen. Apropos rengjøring vil en stor vårrengjøring gjøre godt for inneklima i boligen din. Ta ut alt av tepper, dra ut sofaen og vask i alle krinkler og kroker. Støv som ligger lenge har nemlig rukket å samle flere skadelige stoffer.

2. Riktig temperatur og ventilasjon

Ikke skru varmen helt av i rom du ikke bruker, da blir overflatene kalde og det skaper kondens i kombinasjon med fukt. Dette kan føre til helsefarlig mugg. Riktig temperatur er spesielt viktig for små barn, siden de gjerne oppholder seg på gulvet der temperaturen er lavest.

Noe av det viktigste for et godt inneklima er å sikre nødvendig luftfornyelse i boligen. Ventilasjon reduserer nemlig fuktighet og forurensning ved matlaging, dusjing og vasking. En god måte å få riktig inneklima på er å bruke en romventilator.

Flexit har romventilatorer som tilfører ren og frisk luft og fjerner forurenset luft fra enkeltrom på en energieffektiv måte. I tillegg slipper man kald trekk. Romventilatoren er nemlig utstyrt med en varmegjenvinner som overfører varmen fra den brukte lufta til den friske lufta som strømmer rundt i boligen. Hele 70-80 % av varmen blir gjenvunnet! Dessuten er en romventilator fra Flexit liten og nett, enkel å installere og i tillegg kan man styre luften direkte fra en app på mobiltelefonen.

Mer informasjon om romventilatorer fra Flexit finner du her.

 3. Grønne planter

Grønne planter ser ikke bare pent ut, de kan også øke luftfuktigheten i rommet og gir bedre inneklima. Planter kan blant annet tiltrekke seg svevestøv, rense inneluften for gasser og tilføre luften oksygen.

I tillegg til renere luft vil økt oksygen i luften redusere stress og gi bedre konsentrasjon og kreativitet. Planter med mange grønne blader vil gi størst effekt på luften. Jo flere blader jo større fordampning.

Les også: 10 planter som gir bedre inneklima