Disse produktene gjør trappen trygg og isfri

Har du trapp ute har du ganske sikkert opplevd trinn dekket av is. Her er produktene som fjerner isen - uten å skade overflater eller fylle oppgangen med grus.

Is i trappen

De fleste norske huseiere som har utendørs trapp har opplevd at trappen dekkes av snø og is på vinteren. Dette kan være uproblematisk, men det kan også være et stort problem, hvis isen er tjukk og glatt, trappen er bratt, de som går i trappen er dårlige til beins også videre. Det er absolutt en fordel å få trappen isfri.

Likevel gjelder det å gjøre dette på en måte som ikke skader materialet eller strør kilovis med grus som blir liggende til sommeren. Heldigvis finnes det gode produkter som tiner og smelter is og snø, og samtidig er mer skånsomme mot underlaget enn salt.

Varsomme issmeltere

– Salt kan være brutalt mot både treverk, stein, dyrepoter, planter og skosåler. Vi anbefaler derfor vår X-it isMELT, som gjør trapper og gangveier isfri ved å smelte isen. Den er saltfri og setter ikke merker, forteller Inger Løvaas hos Krefting.

Issmeltere virker raskt når du ikke har noen tid å miste, som når du oppdager trappens tilstand like før gjestene kommer.

Nitors Fjerne is er veldig effektiv, og består av blant annet frysetørret kalsiumklorid, som raskt smelter is og snø. Den er skånsom mot trapper og utearealer av stein, tre og ikke minst mot steinhellene på terrassen, forteller Lars Gomnes hos Alfort.

Både X-it isMELT og Nitor Fjerne is er effektive og skånsomme issmeltere. (Foto: Produsentene)

Naturlig strø

Strør du med grus eller sand, kan den gode opplevelsen bli kortvarig lykke. Når isen er glatt nok, kan de rett og slett skli av. Og når snø og is er borte, ligger sand og stein igjen – lite til nytte og mye til irritasjon.

Et alternativt strømiddel til de ovennevnte er Kreftings Leca Safe Antiskli, som består av knuste lettklinker. Det er lett og porøst og uten kjemikalier, og kan gjenbrukes som et jordforbedringsprodukt. Derfor får du glede av det hele veien, for når vinteren er over feies det ut på plen og i hage.

Knuste lettklinker er hemmeligheten bak Leca Safe Antiskli fra Krefting. (Foto: Krefting)

– De er utrolig lette i vekt, noe som gjør dem enkle å håndtere når man strør. Når isen smelter, stiger kulene til overflaten og fryser fast der, i motsetning til sand og grus som synker mens isen fryser oppå og omslutter dem, avslutter Løvaas.

Kilde: Ifi