Trapper

Alt du trenger å vite om trapper

Her har vi samlet alle artikler som handler om innetrapper. Uansett om du skal anskaffe deg en ny trapp, bygge trappen selv eller pusse opp en trapp, så finner du noe interessant her.

Les mer

Bygge og pusse opp trapp

En fin trapp kan gi boligen din en skikkelig ansiktsløftning. Det er mange ting man må tenke på ved en trapperenovering. For å få et godt resultat må du vite hvordan du sliper og måler rett. Vårt tips er å begynne med å lese vår guide om å renovere trappen. Her finner du mange gode tips når du skal pusse opp trappen.

Bygge trapp selv

Du kan selvsagt få en håndverker til å bygge trappen for deg, men hvis du eller noen andre du kjenner er handy så kan du fint bygge innetrappen selv. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du bygger innetrappen selv – steg for steg.

Trapphøyde og trinnlengde

Hvis du skal bygge din egen trapp, er det viktig å få riktig trinnhøyde og trinnlengde – det finnes faktisk en egen trappeformel som du kan lese om her.

Oppbevaring under trappen

Synes du at du har for lite oppbevaringsplass? Utnytt plassen under trappen maksimalt ved å bygge hyller under trappen. Oppbevaring under trappa trenger ikke kjedelig – det finnes mange kreative løsninger med plass til klær, bøker og andre ting.

Her finner du forslag til hva du kan bruke dødplassen til under trappa og her finner du 10 inspirerende løsninger.

Fornye trappen

Din trapp trenger ikke se ut som alle andres. Tør å gjøre din trapp litt spesiell ved å bruke farger, tapet eller dekorfilm. Les for eksempel om hvordan Eystein satte inn LED-lys i trappen eller hvordan Camilla forvandlet den gamle furutrappa med enkle midler.

Sklisikker trapp

Uansett om du skal sette inn en ny trapp eller om du skal renovere den gamle, så er det viktig at trappen er sklisikker. Hvert år skader hundrevis av mennesker seg som følge av fall i trapp. Vi har selvfølgelig også artikler om hvordan du sklisikrer trappen.

5 tips til å  pusse opp trappen
Tips til hvordan du kan pusse opp trappen

5 tips til å  pusse opp trappen

Trappen er møbelet som knytter huset sammen, og er derfor utsatt for slitasje. Her får du tips til hvordan du kan pusse opp, male, legge teppe - eller rett og slett fornye trappen.

Trapperom – bring inn lyset

Trapperom – bring inn lyset

Trapperommet behøver ikke være boligens mørke hjørne. Tre grep sørger for et lyst og luftig trapperom.

Så lett bygger du en trapp inne
Så lett bygger du en trapp inne

Så lett bygger du en trapp inne

Glem alt om dyre byggesett og håndverker. Her ser du hvordan du enkelt kan bygge en flott trapp, og samtidig sparer en liten formue.

Tre veier til ny trapp

Tre veier til ny trapp

Når trappa mellom etasjene er blitt tråkket opp og ned i mange år, kan den se slitt og elendig ut. Heldigvis finnes enkle måter å fornye den på.

Disse produktene gjør trappen trygg og isfri
Is i trappen

Disse produktene gjør trappen trygg og isfri

Har du trapp ute har du ganske sikkert opplevd trinn dekket av is. Her er produktene som fjerner isen - uten å skade overflater eller fylle oppgangen med grus.

Trapper du ikke sklir i
Trappen er faktisk den farligste plassen i huset.

Trapper du ikke sklir i

Teppebelagte trapper minsker faren for at du faller og skader deg i trappen. Les hvordan du kan teppelegge trappe her.   

Med trappefornyer blir den gamle trappen som ny
Med trappefornyer blir den gamle trappen som ny

Med trappefornyer blir den gamle trappen som ny

Du kan bytte ut hele trappen, men det er rimeligere og enklere å fornye den gamle. Med trappefornyer får du enkelt en trapp som ser flunkende ny ut.

Slik sklisikrer du trappen
Slik sklisikrer du trappen

Slik sklisikrer du trappen

Folk i alle aldere faller og skader seg i trapper, derfor er det viktig å gjøre det kan kan for å minimere risikoen. Les mer om hvordan du enkelt kan sklisikre trappen din.

Slik fjerner du det gamle teppet i trappa

Slik fjerner du det gamle teppet i trappa

Trappa er et viktig interiørselement i boligen og da passer det ikke med et gammelt, slitt teppe. Vi viser deg hvordan du fjerner det gamle teppet i trappa.