Strikket interiør

En av årets store trender er strikk i interiøret. Det kan være både imitert strikk eller ekte vare.

Nå skal interiøret ditt være personlig og gjerne ha et hjemmelaget uttrykk. I følge de danske trendanalytikerne fra PEJ gruppen kan møbler godt være litt slitte, håndlaget keramikk er supertrendy og håndarbeid er i vinden som aldri før. I høst har strikk i alle varianter preget motebilde, og nå har det også inntatt interiøret. I tråd med den hjemmelagde trenden som er regjerende nå, kan gjerne puter og annet tilbehør være strikket, eller se strikket ut.

Kreativ strikk
Denne trenden er perfekt for de som ønsker å eksperimentere litt og skape sitt helt personlige interiør. Det er tydelig at flere ønsker å personifisere hjemmene sine, og at individualismen står høyt når det kommer til interiør. Om du ikke ønsker å strikke ting selv, finnes det mange morsomme og kreative produkter på markedet. Noe av det man ser er kopper med imitert strikkemønster, strikkede lampeskjermer, strikkede trekk til krakker, og strikkede tepper og klokker. Utvalget er stort og bare kreativiteten setter grenser for hvordan man kan bruke strikk i hjemmet.

Lunt og varmt
Er det noe vi i nord er opptatt av, så er det å ha det lunt og varmt hjemme. Store deler av året er vinter, og behovet for å ha det koselig inne er stort hos mange. Strikk innbyr til kos og varme, og det gjør seg godt med den naturstilen som er så trendy akkurat nå. Dessuten er strikkede elementer noe som passer i alle slags hjem, uansett om det er hus, leilighet eller på hytta.

Her er noen kreative og originale eksempler på strikk i interiøret. Kanskje du kan bli inspirert til å strikke noe selv? Ellers er disse variantene til salgs.

Taklampen Granny fra Pudelkern.

Strikket lampeskjerm
En grovstrikket lampeskjerm er veldig riktig i år. Taklampen Granny kommer fra nederlandske Pudelskern, og er strikket i ekte lammeull fra Tyrol fjellene. Lampen sitt design og uttrykk er inspirert av kalde vinterkvelder på fjellet da bestemor leste historier foran peisen. Den skal spille på nostalgi og barndomsminner. Og ettersom lampene er håndlaget vil hver og en være unik. Den kan kjøpes på kvist-visdal.no

Kjedelige glassvaser kan friskes opp med strikket trekk.

Strikket vase
Har du en kjedelig glassvase kan den enkelt friskes opp med et strikket trekk. Disse variantene fra Ferm Living kommer i to ulike størrelser og tre ulike farger. De kan brukes til blomster, blyanter eller annen oppbevaring.

Deignbyrået HK Living har laget dette tøffe og originale og håndstrikkede gulvteppet i bomull.

Strikketeppe
Nederlenderne er gode på design, det har de bevist mange ganger. Et grovstrippet teppe er nok et eksempel. Deignbyrået HK Living har laget dette tøffe og originale og håndstrikkede gulvteppet i bomull. Det gir både varme og tekstur til rommet. Agentur i Norge er Bessagentur.no.

Italienske Diamantini & Domeniconi har spesialisert seg på unike veggur.

Tikk takk
Italienske Diamantini & Domeniconi har spesialisert seg på unike veggur, og var de som hentet tilbake og lagde en tøff redesign av det klassiske gjøkuret for noen år siden. Det strikkede vegguret Gomitolo derimot, er et resultatet av et samarbeid mellom en industridesigner og en klesdesigner. Det særegne med produktet er kombinasjonen mellom tekstil og teknologi. Den kan kjøpes på kvist-visdal.no.

Krakker med strikkede seter fra Clair-Anne O´Brien

Myke krakker
Med litt fantasi og kreativitet kan strikk brukes på de utroligste måter. Britiske tekstildesigner Clair-Anne O´Brien har latt seg inspirere av sømmene og mønstrene i strikk, og har strikket seter til krakker med forstørrede strikkelementer i form av sirkler og løkker. De lekne statement møblene er en blanding av håndstrikket og maskinstrikket lammeull.

Leken lampe
En leken lampe med strikket skjerm kan gi varme og humor til interiøret. Lampen Ray, med strikket skjerm i ull har en 12m ledning som gjør at den kan henge, ligge eller bare være en dekorasjon i seg selv. Med et lekent utgangspunkt kan den knyttes og henges opp der du vil. Det er tyske llot llov som har designet den.

Imitert strikk
Om du ikke ønsker ekte vare, men bare et strikket uttrykk, finnes det også mange  produkter i imitert strikk nå. Hva er vel ikke tøffere enn et porselensservise i imitert strikk? Det vil garantert pynte opp bordet ditt. Dette lekre servise kommer fra Asa-selection.