Interiørdesignerens tips

Interiørdesigneren gir deg innredningstips.

<!– –>

– Hjemmet er et rekreasjonssted. Det er her du skal hente overskudd. Sørg derfor for at innredningen inviterer til ro og bruk, sier interiørdesigner Tove Meldgaard.

Hvem og hva?
– Er ikke rommet planlagt og innredet til det som det er tenkt til, vil du sannsynligvis ikke bruke rommet så mye som du kunne gjort, sier Meldgaard.

Et godt eksempel er de mange ubrukte kjellerstuene rundt omkring i de tusen hjem. Hvor mange foreldre har ikke planlagt kjellerstuen for husets tenåringer, for så å fylle den opp med all slags rot de selv ikke ønsker å ha stående i stuen.

– Før du går i gang, spør deg selv hvem som skal bruke rommet og hva det skal brukes til. Innred så rommet deretter, sier Meldgaard.

Lek deg frem
– Farger, innredning og plassering har mer å si for hvordan vi trives enn folk tror. Er ikke atmosfæren riktig, vil du tilbringe mindre tid i rommet. Men det er mulig å endre det. Det kan iblant være så enkelt at du stiller noe på skrå.

Sett av en helg til å leke rundt med innredningen. Prøv nye plasseringer, hent inn møbler fra andre rom, og flytt andre ut. Kommer du ikke frem til en brukbar løsning selv, kan det være en idé å bringe inn en interiørdesigner som kan hjelpe.

Sitt godt
God sittekomfort er alfa og omega. Ikke kjøp stoler og sofa ut fra design og farger alene. Sørg for at du prøvesitter møblene før du tar dem med hjem

– Jeg bruker heller penger på stoler og sofa enn på et bord. Bord kan man alltids bytte ut, men å sitte godt i sitt eget hjem er viktig, sier Meldgaard.

Bring inn teppene igjen
Mens norske boliger det siste tiåret eller så omtrent har blitt teppefrie soner, dekker britene gjerne hjemmene med vegg-til-vegg tepper i alle rom – selv på badet. Det er mulig å velge en middelvei mellom de to ytterpunktene. Tepper fortjener ikke det dårlige ryktet de har fått her i landet.

– Det er ikke teppene som er problemet for astmatikere, det er rengjøring det går på. Nordmenn renser jo ikke teppene sine, sier Meldgaard.

– Jeg liker å bruke tepper av naturmaterialer som ull og lin. Kjøper du tepper i god kvalitet, behøver du ikke bytte dem ut så ofte. De varer nesten evig.

Varier med tapet
Tapetene fikk en renessanse for noen år tilbake, og Meldgaard har tro på at de er kommet tilbake for å bli.
– Tapeter kommer helt sikkert til å holde seg, og det er mange lekre tapeter i spennende materialer på markedet i dag. Du kan bruke tapet på alle veggene eller du kan bare ha noen lengder som en detalj.

Meldgaard har selv valgt å tapetsere deler av kjøkkenet sitt.
– Jeg synes det er deilig å tenke at om jeg blir lei kjøkkenet mitt, kan jeg bare henge opp et par lengder med tapet og så forandrer hele rommet seg.

Og skulle du være tom for gode ideer, er ikke hjelpen langt unna.
– Hvis du mangler kreativitet, så bare hyr inn en interiørdesigner som meg, ler Meldgaard.

Forbrukerinfo
Tove Meldgaard, tlf: 22 14 81 82
Biri Tapet, tlf: 61 18 53 80
Fantasi Interiør, tlf: 32 82 68 80
Pierre Frey
Tonon