Frisk opp interiøret med høstens herlige tekstilmote

Forandring kan raskt fryde på hjemmebane med nye tekstiler i form av gardiner, pynteputer, og  pledd  som gir økt trivsel innendørs.

Atmosfæren i hjemmet er blitt varmere og lunere de siste årene, og brunt er ikke lenger forbundet med en dunkel og dyster stil.

Mørke fargetoner på puter og pledd, og noen friske fargeklatter på gardinene, kan fort gjøre hjemmet mer uhøytidelig og lunt.

Å blande materialer er også populært. Lin, silke og ullstoffer gjør seg godt i samme rom. En miks av ulike tekstil-strukturer gjør interiøret mer levende og naturlig.

Franske følelser

Harmoniske fargetoner fra den franske tekstilprodusenten ”Blanc d`Ivoire” (Forhandler i Norge www.sh-interior).

Kontinentale kulører, som sort, grått, beige og oker er gradvis blitt mer populære i norske interiører.

−Også gråtoner og lyse beigetoner som er en dominerende fargetrend fra den franske produsenten Blanc d`Ivoire, sier interiørkonsulent Eli Skogsrud i SH-interiør.

Franskmenn har lenge dyrket en stil som minner om atmosfæren på gamle herregårder. Litt loslitt stemning kombinert med raffinement preger mye av den franske interiørstilen. Latinsk atmosfære oppnås også mer røffe lintekstiler og velurstoffer i gråtoner, brune kulører og muldvarpfarger.

Sammen med det gråmelerte og det beige kommer også auberginefarger for fullt i høstens tekstilkolleksjoner. Å spe på med detaljer i dueblått, krem og bringebærtoner gir ytterlige krydder til interiøret.

Den danske produsenten Lene Bjerre lanserer i høst herlige tekstilnyheter som omfavner den kontinentale stilen.

Mote og interiør

H&M har lansert egen hjemmekolleksjon med tekstiler – www.hm.com

Interiørmoten følger ofte etter i samme spor som klesmoten, men i litt saktere tempo. .

H&M Home satser nå på en innovativ interiørkolleksjon både gjennom butikk, postordrekatalog og nett. Produktene holder samme lave prisnivå som klærne deres.

Her er et rikt utvalg av sengetøy, puter, pledd og gardiner. Stilen varierer fra bohem til romantisk, maritimt og naturlig. Spennvidden i uttrykket er stort

− Vi satser på det store publikum, derfor må utvalget være så variert som mulig, sier Vibeke Holann, presserådgiver i H&M.

Å handle interiørmote fra H&M på nett er for mange er helt perfekt, mener Holann.

Uansett handler det ikke alltid om de store og drastiske endringene for å skape bedre atmosfære i hjemmet, det kan være nok å bare trylle litt med nye tekstiler.