Velg riktig tapet

Salget av tapeter er økende. Det har en tid vært solgt vesentlig ensfargede tapeter, men nå kommer mange mønstrede i kombinasjon med ensfargede og border. Flere kolleksjoner har også matchende stoffer, som kan brukes til gardiner, duker, trekking av møbler osv. Velg riktig tapet til riktig rom!

Fordelen med tapet er at man kan ha mønster på veggen (trykte papir- eller vinyltapeter), eller man kan velge helt andre overflater slik som tekstiltapeter. En annen fordel er at man kan se hvordan fargene passer sammen i interiøret før tapetet monteres. Man kan også låne med prøver for å se hvordan lyset i hjemmet påvirker fargen. Dette er viktig, spesielt med tekstiltapet. Vi har sett nærmere på hvlke tapeter vi har å velge mellom. 
Papirtapet
Papirtapet brukes ofte i stuer og soverom. Papirtapet har i de senere år økt sin popularitet, ikke minst fordi kvaliteten er betraktelig forbedret (enkelte typer kan til og med brukes på kjøkken). Det finnes et stort utvalg av eksklusive papirtapeter med matchende border og stoffer.

Vinyltapet
Vinyltapet består av en PVC-forside med papir bakside. Denne kan brukes i alle tørre rom og er den type som selger best i Norge. De fleste er lysbestandige og meget vaskbare, og egner seg godt i rom med stor slitasje som hall, gang og kjøkken. Vinyltapet med fiberbakside representerer en ny generasjon tapeter. Den er enkel å sette opp, og er meget formstabil og lett å juster. Tapeten skal ikke fuktes, og limet smøres rett på veggen. 

Tekstiltapet
Tekstiltapeter lages vanligvis av viscose eller lin med papir bakside. Det skaper en lun følelse i hjemmet. De leveres i en rekke mønstre og farger. Det er viktig at tapetet er lysbestandig, trådtett, trådfast og vaskbart. De fleste eksklusive tekstiltapeter er også behandlet slik at flekker lett lar seg fjerne. Materialkombinasjonen gir fordeler slik som vaskbarhet.

Fibertapet
Fibertapet har en spennende overflatestruktur som gir et eksklusivt preg. Fibertapet er vaskbart, og kan til og med skrubbes. Det er enkelt å sette opp, er formstabilt, har høy lysbestandighet og er brannhemmende. Fibertapet bør ikke fuktes før tapetsering.Tapetborder

Tapetborder tar seg spesielt godt ut på malte ensfargede flater. Det finnes et bredt utvalg av border til bruk på alle typer tapeter, også våtromstapeter.

Overmalingstapet
Tapeter for overmaling er i dag velkjente alternativer til tradisjonelle tapeter. Det er enkelt og raskt å sette opp, og du får en slitesterk overflate som er lett å holde ren. Det er enkelt å fornye et rom med overmalingstapet. Et par strøk med ny maling gir et nytt utseende på en rask, enkel og rimelig måte. Tapetborder tar seg godt ut på slike malte, ensfargede flater.