Tid for tapet

Ikke noe gjør så mye med et rom som ny tapet på veggen. Store mønstre og sterke farger er fortsatt populært!

Fondvegger er populære. Da gjerne med stort mønster, kontrastrike eller med innslag av metall. Fargesterke tapeter i forskjellige farger kommer for fullt. Foto: Borås Tapeter

¤fotoserie¤

Man blir glad av tapeter. Det gjelder bare å bestemme seg for hva man vil ha og hvordan man skal skape sine rom. Akkurat nå er naturen en stor inspirasjonskilde i mange nye tapetkolleksjoner.

Store, sirlige eller svulmende ranker, gjerne med fugler blant bladene, er inne nå. Gull og blanke mønstre på matte overflater i samme farge er også populært. Grafiske mønstre gjør seg også gjeldende i utvalget.

Mye svart og hvitt, men også andre farger blir sammen med kontrastrike, organiske former spennende på veggen.

Fondveggen
Det er lett å forstå hvorfor fondvegger er så populært. Med en fondvegg kan man være modig, men slippe å være ordentlig våghals. Dagens store, fargerike tapetmønstre passer dessuten utmerket til å sette opp på bare en vegg.

Det er også lett å gjøre en forandring hvis man ikke er fornøyd med resultatet. Arbeidet med å tapetsere eller male om en vegg er ikke mer omfattende enn at det enkelt lar seg gjøre.

Tapettrender
Vi henter mye informasjon fra forskjellige deler av verden. Vi tør å blande mer; både farger og ulike stiler. Det minimalistiske blir altfor upersonlig i disse tider da det å ”finne seg selv” og leve et sunnere liv er viktig.

Det er gøy og spennende med trender, men det er viktig å kjenne etter hva man selv trives med, ikke minst når man skal velge tapet. Bruk hjertet framfor hjernen når du velger innredning.

Maksimalistisk
– Det selges mer tapet til fondvegger enn noen gang tidligere, forteller designsjef Eilert Ask hos John. O. Borge AS.

– Det vi har registret er at det er mye bruntoner med innslag av kobber, gull og sølv. Dessuten ornamenterte tapeter i brunt og svart-hvitt. Konstrastfylte tapeter med abstrakt design, gull og sølv og ensfargede tapeter med blank effekt. Dette i kombinasjon med tre ensfargede vegger. Folk tør å være litt mer løsslupne når det bare er en vegg som skal tapetseres, mener Ask.

For de som skal tapetsere mer enn en vegg, går det mer i lyse, duse toner, kaffe latte, ensfarget eller med svakt mønster. Gråtoner kommer det også mer av, gjerne varme gråtoner fra de helt lyse og til mørkere varianter. Blomstertapeter er også på vei inn, kraftig dekorert med tradisjonelle blomster.

Koordinerte tekstiler vil vi også se mer til. Vegger, gardiner, møbler skal henge sammen i en helhet.