Lek med magnet-tapet

Nå kan du bokstavelig talt «ha noe på tapetet», i form av magnetknotter eller figurer rett på en magnet-tapet. Bruk veggen som oppslagstavle, som lekearena eller som bakgrunn for stadig nye dekortablåer.

Noen steder i huset er det kjekt å kunne ha en hel vegg der du kan henge opp huskelapper, fine minner eller oppskrifter. Hva med å tapetsere en vegg i entréen, på kjøkkenet, hjemmekontoret eller barnerommet med magnet-tapet? 

Magnet-tapet er laget av en form for glassfiber. På den er det fritt frem å henge opp bilder og papirer med magneter. Selve magnet-tapeten er grå, men du kan male eller legge en annen tapet oppå, slik at du får akkurat den dekoren og fargen du ønsker. Tapetet passer også godt for en fondvegg, eller bare som en lengde eller bit på en vegg. 

– Magnet-tapetet gjør det mulig å leke mer med tapet, sier Birgit Torkildsby, produktansvarlig i Borge AS.

– Tapetet er en utmerket måte å få orden i kaos på, for eksempel på kontoret. I mitt daglige virke som produktansvarlig jobber jeg med ulike inspirasjonstablåer, og da er det kjekt å kunne henge opp små remser av tapetmønster og tekstiler rett på veggen, forklarer Birgit.

Slitesterk

Magnettapeten som føres av Borge er produsert i Tyskland. Den er slitesterk, og du kan tørke lett av den med en klut. Tapetet er merket med to vaskebølger, noe som betyr at den er avtørkbar.

Hvis du ønsker å male på magnettapeten med tavlemaling, kan du trygt male over med et nytt strøk med tavlemaling når overflaten begynner å bli slitt. Magnettapeten forstyrrer ikke telefoner eller wlan, og er ikke ledende.

Slik gjør du

Tapetmester Bernt Eiken hos malermesterfirmaet Bjørn Simonsen & Sønn AS anbefaler å bruke gulvlim for å sikre at tapetet får godt feste på veggen.

1. Påfør lim med en pensel rundt kantene for godt feste. 

2. Stryk limet utover med rull. Underlaget bør være så jevnt som mulig for å få godt feste av magneter etterpå.

3. Tapetlengden dras av rullen og festes oppe ved taket. Tapetskjøtene skal ikke overlappe hverandre, men ligge kant i kant. Du kan også lage en midlertidig overlapp på rundt to mm som forsiktig dras til i sidene for å skape en jevn overgang. Limsøl i overgangen må tørkes bort med en fuktig svamp.

4. Bruk en tapetsletter og skyv bort eventuelle luftbobler fra midten av tapetet og ut mot sidene.

5. Kapp av tapetet med tapetkniv nederst når du er ferdig. La det tørke en stund før du eventuelt maler over.

Magnet-tapet for barn

Den visuelle magnettapetkolleksjonen Woodland er designet av Sian Zeng, som har en BA i tekstildesign fra den anerkjente skolen Central Saint Martin. Tapetene har duse farger og et drømmende og magisk uttrykk. 

Barna får her muligheten til å leke i en fantasiskog gjennom magneter som kan festes rett på veggen. Blant magnetfigurene finnes det griser med vinger, pinnsvin, dinosaurer og snakkebobler som man kan skrive på.

Tapetet kan kjøpes online ­via sianzeng.bigcartel.com, og de sender til Norge. Det mønstrede tapetet kommer i et sett med en egen magnetduk som skal legges først. Flere kjendiser har lagt sin elsk på disse produktene, blant annet Hilary Duff er en av de som har fått det magnetiske Woodland-tapetet på sitt barns rom.