Fjern tapet med skyllemiddel

Du trenger ikke å kjøpe dyr tapetfjerner når du mest sannsynlig har et like effektivt vidundermiddel innenfor rekkevidde av vaskemaskinen.

Skyllemiddel er din vann

Det er noen som påstår at skyllemiddel gjør mer skade enn godt. Det skader  miljøet og kan fremkalle allergi. Skyllemiddelet er til gjengjeld et populært tilbehør i husholdningen og er derfor også et produkt som står på hyllene i de fleste hjem. Å det kan være en stor fordel, i hvert fall hvis du gjerne vil fjerne tapet på veggene.

Skyllemiddel fungerer nemlig minst så godt som de fleste varer på hyllene med tapetfjerner i butikken.

Tapet-trikset med skyllemiddel under utførelse. Foto: house-improvment.com

Slik fjerner du tapet med skyllemiddel

De fleste trinn i å fjerne tapet er ganske like med skyllemiddel som med tapetfjerner. Her er 4 trinn å fjerne tapet fra veggene:

Dekk rommet med papir eller plast, på gulv og møbler. Eventuelt fjern inventar fra rommet. Det kan nemlig bli veldig vått.

Bruk eventuelt en tapet risser til å forsiktig skjære risser i det gamle tapetet, slik at vesken bedre kan trenge inn i og bak tapetet.

Bland skyllemiddel og vann i forholdet 1 til 4. Hell blandingen i en sprayflaske og spray på veggen eller fordel vesken på veggen med en klut. Bruk gummihansker hvis det står på flasken at du skal beskytte fingrene dine. Ellers så er det verste som kan skje at du får litt myke hender.

La væsken trekke inn i tapetet i et par minutter. Etterpå vil det være mulig å trekke store deler av tapetet av i baner. En tapetskraper hører til gjengjeld alltid til i denne fasen

 Se en youtube-video her fra house-improvements.com, som viser, hvordan du fjerner tapet med skyllemiddel. Gjør-det-selv-mannen forteller om skyllemiddel trikset ca. 1:15 min inne i videoen.