Dette tapet-trikset er genialt – og helt gratis

Her er et tips som gjør tapetpåføringen mye enklere. Uten at det koster deg en krone ekstra. 

Tapetruller kommer som oftest i avlange pappesker, kun ment som oppbevaring for tapetet i påvente av at det skal opp på veggen. Men denne pappesken kan også fungere utmerket som en hjelpende hånd som gjør tapetseringsjobben enda enklere!

Så dagens lille tips er: Ikke riv opp eller kast pappesken før du er ferdig med å sette opp tapetet!

Legg på tapet direkte fra pappesken 

Med denne teknikken trenger du ikke å skjære til tapethøyder før du skal legge det på. Tvert om, du lar rullen være hel, og klipper heller av lokket/flippene på den åpnede pappesken.

Les også: Slik fjerner du bobler under tapetet 

Legg deretter tapetrullen tilbake i den åpne esken, foran den delen av veggen du skal tapetsere. Så drar du tapet opp av esken (mens du evt klatrer opp i gardintrappen) og fester tapetet øverst på veggen.

Nå kan du nå jobbe deg nedover med en tapetsletter, så tapetet blir jevnt og fint, før du til slutt kutter av rullen nederst. Og vet du hva? Tapetrullen har ligget trygt og godt og rent i esken sin under hele prosessen. 

Og så er det bare å gå videre til neste legg.

Esken er et enkelt verktøy som brukes for å ha kontroll på tapetrullen på gulvet, og som beskytter tapetet mot støv og eventuelt limsøl på gulvet (Foto: Jorunn Tharaldsen / Rom123 / ifi.no).

 

Kilde: Ifi.no
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!