Smart solskjerming til takvinduer

Takvinduer er flott og slipper inn masse dagslys. Men noen ganger kan det bli litt mye, særlig når du skal sove, eller når det er veldig varmt ute.

Nå i sommerhalvåret er dagene lengre og lysere – om solen bestemmer seg for å titte frem, da. Utvendig solskjerming stopper varmen mest effektivt, da solens stråler ikke når frem til glasset.

Utevendig solskjerming

Screen

Stopper varmen fra solens stråler før de treffer glasset. Screenen reduserer dermed varmen som kommer inn med opptil 72%, deilig på varme sommerdager. Screenen består av en transparent, nettingvevd sort duk.

Du kan se ut selv når den er nede, men lyset som kommer inn blir dempet, som om glasset skulle vært sotet. Et prisgunstig alternativ.

Rulleskodde

Rulleskodden monteres på vinduets utvendige beslag. Det blir helt mørkt når denne er nede. Rulleskodden demper støy fra regn og hagl.

Innvendig

Innvendig solskjerming til takvinduer bør ha sideskinner, slik at de henger like pent på plass etter noen års bruk.

Energigardiner

En dobbel, lystett plissèduk, velegnet til energisparing og blending. Den doble duken har et isolerende aluminiumsbelegg på innsiden, som holder godt på varmen om vinteren.

Hvis du tåler at det slipper inn litt lys på sidene, er dette også et godt alternativ om natten når du skal sove.

Plissègardiner

Med Plissègardiner kan du skjerme den delen av vinduet du ønsker.

Slipper inn lys, men stenger for innsyn. Den kan trekkes opp og ned, slik at du kan skjerme den delen av vinduet du ønsker – oppe, midt på eller nede. Plissègardiner er et dekorativt alternativ, som leveres i mange farger og mønstre.

Du slipper å få inn det direkte sollyset, slik at du kan lese eller se på TV selv om solen står høyt på himmelen. Plissègardinen er velegnet til stue og oppholdsrom.

Rullegardiner

Alternativet til kontor og oppholdsrom, hvor det er behov for å skjerme for direkte sollys, men fremdeles beholde dagslyset.

Alle rullegardindukene er lysgjennomskinnelige og passer derfor godt der lyset er viktig, men solen kan bli for skarp. Lyse duker slipper inn mest lys.

Aluminiumspersienner til badet

Persienner av aluminium som passer til badet.

Til bad og rom med høy luftfuktighet er det praktisk med aluminiumspersienner, som tåler fuktighet.

Reguler lyset til ønsket mengde med en liten skyveknapp på sideskinnen. Det er dermed ingen sjenerende snorer som henger ned.

Persiennene holdet til en viss grad varmen ute og slipper inn lys etter behov.

Kilde: Velux