Høstens gardintrender

Høstens gardintrender - fargerikt, stormønstret og koselig.

Karina heter denne utgaven fra Borge.

De siste årene har det vært de minimalistiske gardinene som har rådet grunnen. Nå skjer det en endring. En intervjurunde med flere av landets produsenter og agenter i bransjen tilsier at nye trender er i emning.

Signaler fra kontinentet forteller om organiske mønstre og mye farger. Og slett ikke beskjeden fargebruk. Det skal glinse og skinne i alle regnbuens farger. Blått, turkis, rosa og grønt. Metalliske farger, gull, glitter og strass i fullt monn.

Hånd i hånd med de kraftige fargene vil pastellfarger og ulike gråtoner gjøre seg gjeldende. Alt vil være tillatt, og valgmulighetene vil være flere enn på mange år. Selv de som foretrekker det enkle, lyse, transparente i beige vil få tilfredsstilt sine behov, spesielt i kolleksjonene fra de norske produsentene.

Panel- og lamellgardiner vil selvsagt også fortsatt være tilgjengelig for dem som ønsker det. Her vil fortsatt de lyse fargene dominere.

Farger og mønstre
Vi vil også få oppleve kraftige mønstre med blomsterranker og naturmotiver med sommerfugler og fugler, men også mer stiliserte mønstre. De stormønstrete gardinene vil være preget av friske farger. Det skal være voluminøst, raust og hjemmekoselig.

Gardinene skal gjerne gå helt ned til gulvet, og helst være lag på lag med liftgardiner innerst og tynnere overgardiner. Flere norske og utenlandske produsenter satser på å levere møbeltekstiler i samme farger og mønster som i gardinene. Det samme vil de gjøre med tapeter. Alt skal henge sammen i en helhet. Og det vil ikke lenger være bare de lette stoffene som dominerer. Silke og andre stoffer vil komme for fullt. Ikke minst tynne, løsthengende, prevaskede velurstoffer.

Nå skal den harde, kalde akustikken i de minimalistiske rommene vike til fordel for den sjenerøse, hyggelige romklangen.

Forbrukerinfo: