Slik får du høyere boligpris

Fargerike grep kan gi stor gevinst når du skal selge huset.

Det er ikke lenger slik at boliger skal være hvite – heller ikke når de skal legges ut for salg. Ekspertene mener at harmoniske fargevalg er viktig for å skape den gode stemningen som gjør at kjøperen vil flytte inn, og at det kan lønne seg å oppgradere boligen før salg.

Sørg for at alle rommene presenteres skikkelig. Mal eller tapetser der det trengs, og velg farger som fungerer sammen. Riktig fargevalg kan gi deg stor gevinst, sier eiendomsmegler i n pressemelding fra ifi.no.

Å selge boligen med størst mulig gevinst er en kunst som krever presisjon og egeninnsats. Vi har spurt ekspertene om hva de mener er nøkkelen til suksess på boligmarkedet i 2019.

Skap den gode stemningen

Nå skal det ikke lenger være hvitt. Bruk farger som skaper harmoni i huset. Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. Enten slik at de vil flytte rett inn, eller at de ser muligheter. Det er derfor lurt å bruke grønne planter, puter, tekstiler og gardiner. Det skaper en lun stemning, særlig nå om vinteren.

Enkel romfornyer

Det er ikke alle som har råd til å leie stylist og stylingmøbler når de skal selge boligen. Men det er smart å bruke noen penger på maling slik at du fornyer rommene. Ta bilder av møbler, eksisterende tapet eller bilder på veggene. Det kan være utgangspunkt for nye veggfarger. 

Det er den gode følelsen du skal skape, slik at kjøperen faller for stemningen. (Foto: Flügger)

Farger som fungerer

Håvard Nilsen, eiendomsmegler hos Aktiv Eiendomsmegling i Asker og Bærum, mener også helhetsinntrykket er viktig når kjøpere ser på bilder eller kommer på visning.

− Sørg derfor for at alle rommene presenteres skikkelig. Mal eller tapetser der det trengs, og velg farger som fungerer sammen. Riktig fargevalg kan gi deg stor gevinst, sier han.

Gleder på gulvet

Megleren mener det gjelder å skille seg ut i boligmarkedet. Et gulv som kler rommet er også noe kjøpere legger merke til nå.

– Vi erfarer at lyse tregulv er i vinden. Men også her er helhet viktig. Alle overflater må fungere sammen i farger og stil, sier han.

Når detaljene teller

Det første Nilsen sier til sine kunder som skal selge, er at de må gå over hvert rom med lupe.  

Se derfor etter sprekker som må tettes, fullfør listing og småfiks. Husk at kjøpere legger merke til hver minste detalj som ikke er i orden. Vis at du er nøye og har stelt pent med boligen.