Slik demper du støy på hjemmekontoret

Hjemmearbeid har blitt vanlig for mange av oss under korona pandemien. Støy kan raskt fylle hjemmekontoret hvis andre familiemedlemmer også er hjemme. Få tips til hvordan du kan skjerme deg fra støyen på hjemmekontoret ditt, og dermed holde konsentrasjonen på topp. 

Siden pandemien utviklet seg over hele landet vårt, har mange flyttet arbeidsplassen hjem til kontoret eller i stuen. For å holde konsentrasjonen på topp er et minimum støynivå avgjørende, slik at man får ro og konsentrasjon. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å dempe støynivåethjemme, sier dørprodusenten SWEDOOR i en pressemelding.

Nøkkelen til minimum støynivå ligger i døren

Et fint sted å starte er med dørene, da støy beveger seg lett fra rom til rom gjennom lette dører. Derfor er det verdt å vurdere om du skal bytte ut lettere dører med støyreduserende dører, som har en solid kjerne. Lettere dører holder bare opptil 21 desibel ute, mens en støyreduserende dør kan holde opptil 30 desibel. En slik løsning vil føre til betydelig endring i støynivået, sier salgsdirektør i SWEDOOR Peter Sejling. 

– En skyvedør kan også være en utmerket løsning hvis du sitter i et åpent rom. På den måten kan du skille arbeidsliv og familieliv, men likevel opprettholde en naturlig sammenheng i rommet, sier Sejling.

 

En skyvedør kan stenge mye av støyen ute, men ødelegger ikke rommets sammenheng. 

Tenk kreativt

En ekstra vegg mot det tilstøtende rommet, der den bedre halvdelen snakker i telefon eller barna leker, kan være en god ide når det gjelder støyreduksjon. En ekstra vegg kan nesten halvere støyen fra rommet ved siden av. En mulighet kan være å sette opp en frontvegg, som vanligvis består av to lag gipsplater, som er bygget på utsiden av den gamle veggen ved hjelp av stållister.

Det trenger ikke være så komplisert, så et enkelt triks kan være å plassere en stor bokhylle opp mot veggen. Bokhyllen vil absorbere en del av støyen som kommer fra det tilstøtende rommet, mens bøker og andre pyntegjenstander til vil redusere støyen inne i rommet.

En bokhylle reduserer støy betydelig og er til og med en dekorativ og funksjonell løsning.

Senk støyen med tepper

Tepper er ikke bare bra for å holde varmen i huset. De er også nyttige når det gjelder å redusere støynivået ettersom de er lydabsorberende. De reduserer etterklang i rommet og bidrar dermed til bedre akustikk. Det henger selvfølgelig sammen slik at jo større teppe, desto mindre støy. I dag er det mulig å få tepper som kan redusere støy med opptil 35 desibel.