ANNONSØRINNHOLD

Ser du hva som gjør denne flaggstangen spesiell?

Dette må du tenke på når du kjøper flaggstang.

Sommeren er endelig her – og det er verdt å heise flagget for! Ekstra stas er det å flagge fra egen stang, og det trenger ikke være så vanskelig å få til. Du trenger ikke søke tillatelse fra kommunen for å sette opp flaggstang, men det er likevel noen ting du må tenke på. Hvor høy skal flaggstangen være? Kan du sette opp flaggstangen hvor du vil? Hvor stort skal flagget være i forhold til stangen?

En grei tommelfingerregel når det kommer høyde på flaggstangen er at den skal rage en tredjedel over husets møne. Dette er derimot ikke et krav, og man kan selv velge hvor høy stangen skal være. Det kan likevel være lurt å tenke litt på plassering i forhold til synlighet, når man først flagger er det jo ekstra hyggelig at folk faktisk ser det, uten at det nødvendigvis trenger å sjenere naboen.

Flaggstangen fra Terrassespesialisten skiller seg ut på markedet – den har nemlig ikke det tradisjonelle tauet man heiser flagget med. Flaggstangen er teleskopisk, og kan enkelt skyves opp i full lengde og senkes ned igjen. Et godt tips for deg som vil ta stangen ned når den ikke er i bruk og lagre den i boden, eller bare er lei lyden av tauet som blafrer i vinden.

 

 

 

Flaggstangen uten tau og trinser kommer i tre forskjellige høyder – 5, 6,1, og 7,5 meter. I tillegg kan den også festes til en bil, bobil eller campingvogn, perfekt for deg som til flagge litt på campingturen. For den minste flaggstangen anbefales en flaggstørrelse på 150 cm, for en 6,1 meter lang stang et flagg på 200 cm, og 250 cm for flaggstangen på 7,5 meter.

 

For mer informasjon om teleskopisk flaggstang, besøk terrassespesialisten.no.

 

Kan du flaggreglene? Her kommer en liten oppfriskning

  • Flagget skal heises ved soloppgang og fires ned ved solnedgang. I sommerhalvåret, 1. mars – 31. Oktober, kan flagget heises fra klokken 08, og det skal ikke fires ned senere enn klokken 21. Man kan heise flagget klokken 08 selv om det fortsatt er mørkt, men dersom solen går ned før 21, må man fire flagget før klokken 21.
  • I perioden 1. November – 28 februar skal ikke flagget heises før klokken 09 og fires ned ved solnedgang, men aldri senere enn klokken 21. For Nord-Norge (Nordland, Troms, Finnmark, Svalbard og Jan Mayen) gjelder egne regler: Om vinteren skal flagget heises etter klokken 10 og fires ned innen klokken 15.  
  • Vimpler kan flagge hele døgnet
  • Ved dødsfall er det vanlig å flagge på halv stang. Flagget skal da først heises til toppen, og så fires ned til ⅓ av stangen synes over flagget. Etter begravelse eller kremasjon skal flagget heises helt til topp for å hedre den døde.
  • Privatpersoner er ikke pålagt å flagge på offisielle flaggdager – man kan flagge akkurat hvilke dager man vil.

Kilde: Flaggregler.no

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Terrassespesialisten.