Se hvordan huset fra 70-tallet ble totalforvandlet

BOLIGPLUSS: Sølvvinnerne i Norges vakreste hjem har lagt ned et enormt antall arbeidstider i boligen sin.

Mens Karianne og Jon Ivar i Halden stakk av med tittelen Norges vakreste hjem i år, gikk andreplassen til Janne-Marit og samboeren Martin på Fannrem.

– Jeg hadde tegnet ferdig planen for ombyggingen allerede før vi gikk på visning. Dette huset skulle vi ha! forteller Janne-Marit.

Foto: Sveinung Bråthen

Boligen ble bygd i 1970 med typiske kjennetegn fra dette tiåret – langt og rektangulært på ett plan. Ingenting var gjort innendørs siden den gang, så behovet for oppgradering var stort.

I dag er huset bygget på i flere retninger og har fått en luftig spisestue rett ved kjøkkenet. Sidebordene og puten er fra Hay, Eames-gyngestolen er fra Vitra og gulvteppet fra Hverdagsgleder.

Foto: Sveinung Bråthen

Spisestuen bader i herlig lys! Bordet er kjøpt brukt på Finn, stolene er fra Hay og taklampene er fra Normann Copenhagen.

Benken er laget av kjøkkeninnredning fra Marbodal med skumgummimadrass oppå.

Foto: Sveinung Bråthen

Veggen med betonglook gir spisestuen en røff, industriell touch. Lampene er fra Nud.

Les flere inspirerende interiørsaker på Boligpluss.no

Foto: Sveinung Bråthen

Favorittrommet til Janne-Marit er kjøkkenet, der hun har full oversikt og barna kan sitte ved kjøkkenøya. Hun har selv tegnet løsningen med innredning fra Marbodal. Barkrakkene er fra Bolia.

Foto: Sveinung Bråthen

Idé! En hobbykrok lager du enkelt med en kryssfinerplate som hylle og whiteboardfolie på veggen. Blomsterpotter fra Ikea fungerer som oppbevaring til tegnesaker.

Foto: Sveinung Bråthen

Veien frem til funksjonell, fresh familiebolig har vært lang og kronglete for Janne-Marit, Martin og barna William og Lilja. 

De har bodd oppi oppussingen hele tiden, og på et tidspunkt levde de i yttergangen med hageslangen som dusj!

Les flere inspirerende interiørsaker på Boligpluss.no

Foto: Sveinung Bråthen

William er stolt av rommet sitt – og det har han god grunn til! Sengen er hjemmelaget, skyskraper- wallstickeren og skiltet er fra Etsy, og putene er fra Ellos home.

Foto: Sveinung Bråthen

Sprinkelsengen er fra Ikea, og dukkesengen og hyllene er fra Sebra. Sengeteppet har moren til Janne-Marit sydd.

 

Foto: Sveinung Bråthen

Idé! Sett sammen favorittbildene og utvalgte ord til en personlig kollasj på veggen.

Foto: Sveinung Bråthen

I tv-stuen regjerer den romslige modulsofaen Mags fra Hay, som er fylt med puter fra Hay og Fine Little Day. Bordene er fra Bolia, stolen er fra Hageland og verdenskartet er fra Etsy.

Saken ble opprinnelig publisert på Boligpluss.no