Triksene som lurer gjestene til å tro at du har styr på alt

Pust og senk skuldrene. Med disse triksene trenger du ikke stresse livet av deg for å pynte opp hjemme før det kommer gjester.

Selskapet begynner om en time, du er fullt opptatt av maten og huset ser ikke ut (etter din mening). Det er kanskje rent og pent, men du føler at stua mangler litt luksus.

Inspirert av den uhøytidelige humor- og aktualitetsnettsiden Buzzfeed, har vi satt opp en liste over måter du kan kamuflere rot på.

Triksene får hjemmet ditt til å fremstå som ordnet og innbydende uten altfor store armbevegelser.

Man kan nesten si at du får et hjem med frisk hånde! (OBS! Noen av triksene er skrevet med en humoristisk vri).

LES OGSÅ: Få huset til å skinne med eddik

1. Kjøkkenet

Sett frem krukker med fancy pasta eller friske krydderurter på kjøkkenbenken for å gi inntrykk av at du er typen som er opptatt av å ha det både ryddig og pent på kjøkkenet, og at du har sans for det koselige og rustikke.

2. Ikke kommenter skavankene

Ikke gjør gjestene oppmerksomme på skavankene hjemme. Er vinduene skittene eller er det riper i bordplaten – ikke si det. Da er det større sannsynlighet for at de ikke legger merke til det. Snakk heller opp hjemmet ditt enn ned!

3. Vann og juice på glass

Sett frem et par dyre flakser mineralvann eller eplesaft på bordet når gjestene kommer. Da vil de tro at du alltid drikker fancy vann og er opptatt av kvalitet og merkevare.

4. Catering med hjemme vri

Har du ikke tid til å stelle i stand maten slik du ønsker, så bestill mat fra en catering på forhånd. For å ikke gjøre det overtydelig legger du maten over på egne fat og legg til noen matelementer – så vipps kan du late som om du har stelt i stand selv.

5. Kvalitetsvin

Ha klar en god flaske vin, men lat som om den bare ligger der – som kvalitetsvin jo «alltid» gjør hos deg. Ikke innrøm at du egentlig kjøpte den etter en desperat runde med research.

gjester
Foto: Getty Images.

6. Sett frem frisk frukt

Et fruktfat eller et fat med friske sitroner er ikke bare visuelt fint i seg selv, men ifølge innredningsprinsippet feng shui skaper det balanse i rommet.

7. Baderom

Hvis du bare har tid til å rengjøre ett rom før gjestene kommer, burde du gå for badet. På badet er det mye lys og vanskelig å skjule skitt, og ingen gjester liker et skittent badeværelse.

8. Bøker 

La seriøse bøker ligge fremme med lesebrillene ved siden av. Med det gir du inntrykk av at du er glad i litteratur og kultur, og fremstår som intellektuell.

9. Te og kaffe

Ha alltid klar forskjellige typer te til gjestene eller briljer med dyre kaffekapsler. Nok en gang fremstår du som fancy og trendy!

Foto: Getty Images

10. Lys

Demp belysningen – gjestene vil helst ikke bli lyst opp av en lyskaster. Samtidig skjuler du støv på en smart og enkel måte.

11. Servietter

Servietter som har det lille ekstra, enten i form av mønster eller form, høyner troverdigheten i et hjem. Du trenger ikke lage svaner og liljer, men bare indikere at du også har stålkontroll på dette punktet.

Kilder: Buzzfeed, Boligmagasinet.dk