Tips: Organisert og skinnende rent kjøleskap på 1-2-3!

Ønsker du også et estetisk tilfredsstillende kjøleskap? Følg våre enkle tips, så forhindrer du både rot, mugg og matsvinn!

De fleste av oss er enige om at det å vaske kjøleskap er forferdelig kjedelig, og derfor blir gjøremålet kanskje utsatt litt for lenge – akkurat lenge nok til at bakterier og mugg florerer blant meieri, frukt og grønnsaker.

Føler du deg truffet? Da har du kommet til rett sted, for vi har tipsene som gjør kjøleskapsrensen gjort på et blunk!

Tommelfingerregler for kjøleskap

Først og fremst er det verdt å nevne at det er viktig å unngå bruk av kjemiske kjemikalier i kjøleskap.

Dette fordi man ikke ønsker å blande giftstoffer med matvarene man senere skal spise, men også fordi det rent praktisk kan skade innsiden av kjøleskapet ditt. Vi kommer til hvilke midler du heller skal bruke!

Kjøleskap
Slik kan ditt kjøleskap se ut! Dersom du renser kjøleskapet ditt får du muligheten til å organisere det som du ønsker, hvilket også gjør det enklere å forhindre matsvinn. Foto: Getty Images

En annen fin tommelfingerregel er at kjøleskapet helst burde vaskes en gang i måneden. Selv om dette høres mye ut, kan det bli en motivasjon til å organisere kjøleskapet i fin ordning – som både kan motivere deg til å spise sunnere og forhindre matsvinn ved at det blir enklere å planlegge og se hva man faktisk har!

Man er nok ikke alene om å finne en skjult bakteriebombe bakerst i kjøleskapet i ny og ne rett og slett fordi man ikke har sett den…

Løsningen er…

Tipset dere alle har ventet på – natron! Natron er alt du trenger for å få et skinnende rent kjøleskap kjemikaliefritt. Det vil nemlig bidra til å enkelt fjerne skitt og bakterier som har samlet seg i kriker og kroker.

Les videre for å få en gjennomgang av hvordan du kan ta en fullstendig kjøleskapsrens.

Kjøleskapsrensen steg for steg

  1. Fjern alle matvarer fra kjøleskapet og sett det på kjøkkenbenken. Det kan være lurt å legge matvarer som er sensitive for varme i en kjølebeholder.
  2. Strø litt natron utover overflatene i kjøleskapet. Tilsett eddik og bruk enten en oppvaskbørste eller en halv sitron til å skrubbe med. Husk veggene!
  3. Alternativt: Fyll kjøkkenvasken med varmt vann, eddik og litt natron. Ta ut alle løse skuffer og hyller og håndvask det.
  4. Tørk av med en ren klut. Ikke glem utsiden av kjøleskapet!
  5. Vipps så er du klar!

Kilde: Skonahem.com