Slik kan du enkelt bli kvitt de ekle luktene i hjemmet

Har du eddik, aviser eller kaffe hjemme? Bra, da kan du gi hjemmet ditt en duftforvandling!

Flere ting i hjemmet kan gi fra seg en ekkel lukt, som selv ikke en skikkelig rengjøringsrunde kan bli kvitt. Vi gir deg de beste tipsene for hvordan du enkelet kan få de vonde luktene til å forsvinne!

Har du sminkerester på dørkarmen? Les mer om hvordan du kan bli kvitt dem, her.

1. Toalettskålen

Toalettskålen er en av de tingene som trenger oftere rengjøring i hjemmet. Om du vil at toalettskålen skal være mer en bare skinnende ren, finnes det et triks du også kan gjøre for å beholde den gode lukten.

Hell en kopp med eddik i toalettskålen og la det stå i ti minutter. Deretter gnir du det inn og skyller godt, og vips så har du et toallett som er rent og lukter godt.

2. Mikrobølgeovnen

Om mikrobølgeovnen (og nesen din) trenger litt ekstra omtanke, kan sitron være en frelser. Det eneste du trenger å gjøre er å legge en sitron i en bolle med vann, og sette den inn i mikrobølgeovnen. La det koke litt, og tørk deretter med en klut.

3. Fryseren

Enkelte matvarer kan gi fra seg en sterk lukt i fryseren. For å bli kvitt problemet kan du helle tørr kaffegrut i en ren sokk, og la den bli i fryseren en hel dag. De sterke luktene vil da forsvinne.

Det lønner seg å ta et tak i kjøleskapet en gang i blant, både for å holde det rent og for å unngå vond lukt. (Foto: Getty Images)

4. Kjøleskapet

For å bli kvitt eventuelle lukter i kjøleskapet, kan du legge en halv sitron i en av hyllene. Eventuelt kan du bruke eddik eller natron, og gni på alle hyller og kanter. Deretter vasker du med en våt svamp. Så enkelt blir kjøleskapet både rent og får en frisk duft.

LES OGSÅ: 7 ting du bør vaske hver dag.

5. Matbokser

Mat kan lett gi fra seg en sterk lukt i matbokser, selv etter at du har vasket dem. Putter du derimot krøllet avispapir i matboksen etter vasken før du putter den tilbake i skuffen, vil den bli luktfri til neste bruk.

6. Søppelbøtten

Begynner spøppelbøtten å lukte, selv etter at du har kastet søppelet? Du for eksempel bruke natron, men her er også avispapir din gode venn. Avispapir er supert til å frigjøre lukter, og kan for eksempel også brukes i et par gamle sko for å bli kvitt vond lukt.

Det er viktig å lufte både soverommet og sengetøyet godt for å forhindre vond lukt. (Foto: Getty Images)

7. Sengetøy

Er du plaget av at sengetøyet har en konstant muggen lukt, selv om du har vasket det? Da kan du prøve å vaske det i et bad med vann og eddik, før du vasker det i vaskemaskinen og lufter det. Da vil du få en frisk duft.

Andre gode tips er å lufte godt med ventiler og vinduer på soverommet, og vaske puter og dyner hver tredje måned.

LES OGSÅ: Å tørke klærene inne kan være helsefarlig.

8. Oppvaskmaskinen

Mange matrester havner oppvaskmaskinen etter utallige runder med oppvask, og det legger fra seg flere lukter. For å bli kvitt det, kan du helle eddik der du vanligvis legger oppvaskmiddelet. Sett deretter på oppvaskmaskinen på et hurtigprogram uten oppvask, og all dårlig lukt vil forsvinne.

9. Gamle møbler

Gamle møbler, som for eksempel skrivebord eller garderobeskap, kan ofte få en litt stram og muggen lukt gjennom årene. Her kan også eddik gjøre. Sett noen små boller med eddik i skuffene, la det stå i minst én natt, og den emne lukten vil bli borte.

Eddik kan være et vidundermiddel til rengjøring, men det finnes også ting du ikke burde bruke eddik til. Les mer om det her. 
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!