Slik holder du hjemmet rent med cola

Cola er først og fremst en leskedrikk, men visste du at cola også er et effektivt rengjøringsmiddel? Her er 4 tips til hva du kan rengjøre med cola.

Kan cola virkelig brukes til å gjøre rent med?

Ja, du leste riktig. Cola er ikke bare godt til å slukke tørsten, cola er også fantastisk til rengjøring. Brusen inneholder nemlig en kombinasjon av en rekke syrer, blant annet kullsyre, sitronsyre og fosforsyre, og disse er gode flekkfjernere.

Vi har derfor samlet 4 smarte måter, der du kan bruke colarester til å gjøre rent.

#1 Bruk cola til å rengjøre gryter og panner

Neste gang du sliter med å få av matrester fra gryter og panner, så la oppvaskmidlet stå og ta heller fram noen colarester. Hell brusen over i pannen eller gryten, slik at det dekker de størknede matrestene.

Sett platen på lav varme og la væsken småkoke i en halv til en hel time før du slår av platen. Syren i colaen bryter ned matrestene og etterpå vil det være enklere å rengjøre pannen eller gryten.

#2 Bruk cola i toalettet

Hvis det er kalkflekker i toalettet, kan du fjerne dem med cola. Hell 1,5 liter cola i toalettet og la det stå en times tid. Syrene i colaen vil bryte ned kalken i toalettet. Skrubb deretter bort kalkflekkene med toalettbørsten og dra ned.

#3 Bruk cola på sykkelen

Er sykkelkjedet begynt å ruste, kan du løse problemet med cola. Syren i colaen fjerner nemlig rusten fra kjedet og gjør det fint og rustfritt. Hell cola på en klut og gni kluten på de utsatte stedene på kjedet i en sirkulær bevegelse. Skyld deretter av med vann, la kjedet tørke og olje det.

#4 Fjern flekker på tøy med cola

Uansett om du har fått fettflekker på klærne fra matlaging eller om flekkene kommer fra utearbeid, er det verdt å forsøke å fjerne dem med cola. Legg tøyet i en balje og hell over en liter cola. La tøyet ligge i blandingen noen minutter. Vask deretter tøyet i vaskemaskinen som vanlig.