Slik blir du kvitt du svettelukt fra klær

Treningsklær lukter ofte surt av svette - også etter at du har vasket det. Her er en guide til hvordan du blir kvitt sur svettelukt fra klær.

Mange har nok funnet fram treningstøyet før trening og blitt møtte av en sur svettelukt som nærmest gir tårer i øynene. Og det selv om klærne faktisk har vært vasket nylig.

Innimellom kan være fristende å kvitt seg med ett eller utmerket treningsplagg, bare på grunn av lukten.

Heldigvis er det ikke nødvendig å gå så langt. Det er nemlig ikke så vanskelig å fjerne svettelukt fra klær – uansett om det er syntetisk treningstøy eller klær du bruker til daglig.

Følger du disse rådene så blir du raskt kvitt svettelukten fra klærne dine.

Slik fjerner du svettelukt fra klær

#1 Vask tøyet etter hver trening. Det kan godt være at svette lukten ikke betyr så mye, når du skal løpe en tur for deg selv, men jo flere ganger du bruker det svette tøyet mellom hver vask – jo vanskeligere blir det å fjerne svettelukten fra klærne.

#2 Legg de svettestinkende klærne i en blanding av halvparten hvit eddik og halvparten vann i minst en time – og gjerne lenger.

#3 Vask treningstøyet som det anbefales på vaskelappen. Sørg for at vaskemaskinen ikke er helt full. I en overfylt maskin blir ikke klærne skikkelig rene.

Fjern svettelukten

Hvis du har store problemer med svettelukt kan du, i tillegg til å tenke på hvordan du vasker klærne dine, også gjøre noe for å minske mengden av egen svette og svettelukt.

  • Spis sunt og variert, drikke rikelig med vann og unngå tobakk og alkohol.
  • Unngå chili og ingefær – de er begge kjent for å øke svetteproduksjonen.
  • Bruk en god deodorant eller antiperspirant.
  • Vær oppmerksom på at parfyme eller eau de toilette i seg seg selv ikke virker svettedempende eller skjuler svettelukt særlig effektivt.

Kilder: Nordjyske.dk, apoteket.dk.
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!