Rengjøringsvarsel: 5 steder der skitt samler seg!

Toalettsetet, sluket og sofaen - her er fem skitne steder du må rengjøre ekstra nøye!.

vaske fuger

1. Fuger og flisefuger

Rengjøring av dusjfliser på badet er vanligvis en rask jobb, men fugene er ofte vanskelige å rengjøre. Hudavleiringer og annet skitt kan lett sette seg fast mellom flisene og skape grobunn for mugg.

Disse svarte muggflekkene kan også være vanskelige å fjerne med en vanlig klut. Et tips er å gni flekkene bort med en tannbørste!

2. Avløp

Rensing av avløp – noe vi alle må gjøre fra tid til annen. Smuss, rusk og hårballer som setter seg fast i avløpet i vasken eller dusjen, kan lett forårsake vond lukt og til slutt tette rørene. Du kan enten rense avløpet selv eller ringe en rørlegger. Her er vår guide til hvordan du renser avløpet.

3. Sofaen

Ikke glem å rengjøre sofaen grundig fra tid til annen. Under sofaputene og mellom hullene i sofaen samler det seg ofte gamle snacks, hår og støv.

4. skivesvamper

Oppvasksvamper og oppvaskkluter er virkelige yngleplasser for bakterier. Bakteriene som trives på kluten kan deretter spre seg til andre deler av kjøkkenet, så bytt den ut fra tid til annen. Et tips er å koke oppvaskekluten for å fjerne bakteriene og gjenbruke den.

5. Toalettseter

Ikke glem å være forsiktig når du rengjør toalettet ditt! Spesielt siden mange toalettrengjøringsmidler får dårlig karakter når det gjelder rengjøringsevne! Råd och röns undersøkelse viser at 8 av 16 toalettrengjøringsmidler får laveste karakter for rengjøring og faktisk ikke gjør noen nytte i det hele tatt!

Heldigvis er det mange miljøvennlige produkter i spiskammeret ditt som du kan prøve i stedet. For å fjerne kalkavleiringer i toalettet, hell en dash eddik i toalettet. La det sitte i en time og skrubb deretter bort skitten med en børste.