Ny oppfinnelse gjør det enklere og raskere å tørke støv

Med denne oppfinnelsen er det enklere og mer effektivt enn noen gang å holde det rent. Du flytter ikke lengre på støvet, du fjerner det!

Ny norsk-utviklet teknologi gjør støvtørkingen til en lek, og resultatet blir mer langvarig. Ved å sette en vakuum duster på støvsugeren så sparer du masse tid og man kommer til over alt. Det blir lett å fjerne støvet på alle flater og gjenstander over gulvnivå. 

Undertrykket i dusteren tiltrekker seg støvet som befinner seg i børstens nærhet og forhindrer at støvet virvles ut i luften under rengjøringen.

Mange vegrer seg for å benytte støvsugeren på møbler og gjenstander fordi munnstykkene fort lager riper eller sluker alt som kommer i dens vei. Det behøver du ikke å bekymre deg for lenger. DustPal sin vakuum duster er ekstremt myk og fleksibel, og suget er fordelt ut over hele børsten. 

– Du kan faktisk støvsuge papirene på kontoret uten at de fester seg, sier grunder Hans Petter Goller i en pressemelding.

Fjern støvet og få et bedre inneklima

Støvbelastningen blir større og inneklimaet blir dårligere. Derfor bør du støvsuge oftere. Støvet legger seg på alle flater og interiørdetaljer, og det bør fjernes før det trekker til seg pollen, allergener og miljøgifter. Spesielt viktig er dette for de områdene i boligen der man tilbringer mest tid. Her blir støvbelastningen størst, men støvet sprer seg fort videre rundt i boligen. 

Det er når støvpartiklene virvles opp og blir til svevestøv, at man får pustet det inn. Vi oppholder oss nesten 90% av tiden innendørs, så det sier seg selv at det er viktig å tenke på inneklimaet, mener Goller. Inneluften kan være opp til 4 til 5 ganger mer forurenset enn uteluften, så man bør ha gode rutiner for rengjøring og utlufting.

Dårlig inneluft påvirker både helse og prestasjonsevne 

Mange føler seg fort trøtte og slitne, mens andre får hodepine eller tørre øyne og rennende nese på hjemmekontoret. For de som har astma eller allergier er et godt inneklima spesielt viktig. Man kan enkelt forbedre inneluften med 10 minutter gjennomlufting om morgenen og rett før leggetid. I bynære strøk er uteluften renest om morgenen, og en rask utskiftning av inneluften gir en god start på dagen

– Med god og ren luft i boligen så blir det lettere å konsentrere seg og man føler seg mindre sliten, sier Goller.

Det meste av støvet i boligen genereres av deg 

Et menneske genererer anslagsvis 500 000 støvpartikler i minuttet når man sitter stille og jobber. Når du beveger deg rundt så mister du opp til 5 millioner støvkorn i løpet av et minutt. Slitasje på hud, hår, klær og inventar utgjør den største andelen av støvpartiklene, men også kjemikalierester, allergener og miljøgifter fester seg til støvet. Jo lenger støvet får ligge, desto mere vil det bli lastet med de uønskede stoffene. Derfor er det viktig å fjerne støvet ofte. Husk også å tørke over de overflatene som man gjerne overser i det daglige renholdet.

Et godt og riktig renhold er viktig for både hus og helse

Vanlig støv eller forurensing i hjemmet består av hudavfall, pollen, allergener fra dyr, soppsporer, sot, og kjemikalierester. Sand og smuss på gulvet virker som slipemiddel og frigjør derved kjemiske partikler fra overflaten når du går på det. Partiklene svever rundt i rommet eller fester seg til støvet. Det er da inneluften blir forurenset og du får pustet det inn. Jo mindre støvpartiklene er, jo lengre ned i lungene kommer de. 

I Norge bruker man tradisjonelt for mye vann og sterke vaskemidler i den tro at det da blir ekstra rent. Fuktighet og varme gjør at både bakterier og sopp trives og formerer seg. Ta heller frem støvsugeren litt oftere enn normalt om du har hjemmekontor.

Fjern alt støvet

Ved å sette den nye norske oppfinnelsen på støvsugeren, så får du et effektivt verktøy i kampen mot støvet. Ved å kombinere vakuum og mikrofiber så fjernes det vesentlig mer støv og partikler, enn ved bruk av tradisjonelle mikrofiber kluter og dustere. Undertrykket i selve børsten fanger og holder på støvet, og vakuum dusteren har et avansert ventilsystem som kontrollerer og fjerner støvet som virvles opp når man gjør rent. Man unngår ganske enkelt å spre støvet ut i luften når man rengjør.