Genialt triks: Dette skal du gjøre hvis støvsugeren ikke suger

Har støvsugeren mistet sugekraften, eller lager den rare lyder? Da kan det være på tide å ta en innvendig sjekk. Se hvordan her og få 6 gode råd til hvordan du vedlikeholder støvsugeren.   

Hvis støvsugeren har begynt å suge dårlig, kan det være et tegn på at noe er galt. Det kan til gjengjeld være utrolig mange grunner til hvorfor støvsugeren er skrantende, men ofte er problemet lett å løse. Før du kaster støvsugeren er det lurt å vite hva du kan kikke etter. Se hvordan her: 

To vanlige problemer 

– Hvis støvsugeren suger dårlig, skylles det som regel at filteret er tett og at det blokker luftstrømmen i støvsugeren. En støvsuger holder oftest lengst hvis den blir behandlet pent og hvis du husker å skifte filteret jevnlig. Gjerne en gang i året eller etter behov, sier Elkjøps støvsuger og rengjøringsekspert, Torben Førstering i en pressemelding. 

Han forteller at jobben til filteret er å rense luften for støvpartiklene som kommer inn i støvsugeren, og etter bruk og tid vil filteret bli skittent og fullt. Når filteret er tett, kommer ikke luften igjennom som den skal, og potensielt kan motoren bli ødelagt hvis ikke støvsugeren får nok luft til nedkjøling. 

Vis innlegg

– Dette gjelder også for støvsugerposer. Hvis støvsugeren jobber, men luften ikke kommer igjennom fordi posen er fylt, kan den bli for varm, understreker Førsterling.

6 tips til vedlikehold av støvsugeren din

  • Filteret skal skiftes regelmessig
  • skift støvsugerposen før den blir for full – ikke etter
  • Bruk helst et munnstykke som er designet til harde overflater når du skal støvsuge tregulv og lignende
  • Unngå at støvsugeren velter rundt, eller støter inn i vegger og møbler
  • Unngå å trekke støvsugeren rundt i slangen og unngå å strekke ledningen. Bruk i stedet stikkontakter i hvert rum i takt med at du beveger deg rundt
  • Bruk innstillingene på støvsugeren slik at du får riktig ytelse alt avhengig av om du støvsuger tregulv, tepper eller møbler.