Disse rommene bør du alltid rengjøre først

Gjør deg ferdig med rengjøringen av de verste og kjedeligste rommene først, så får du mer motivasjon til å fortsette med resten av huset. 

Hvis du er av typen som alltid gjemmer det beste til slutt, vil du definitivt også like denne rengjøringsrutinen. Det handler nemlig om å gjemme det beste til slutt. Eller med andre ord: Start med det verste.

Ideen er at hvis du gjør unna den verste og kjedeligste rengjøringen først, vil du føle deg mer motivert til å fortsette med resten av huset.

Start med kjøkkenet eller badet

Tanken bak denne fremgangsmåten er at du bør start med det rommet du synes er kjedeligst eller mest utfordrende å komme i gang med.

Ifølge Apartment Therapys lesere synes mange at kjøkkenet og badet er de verste rommene – og det ser vi logikken i.

Det er nemlig disse rommene som er mest fysisk krevende å vaske, og som har mange forskjellige overflater og materialer som skal gåes over. I tillegg kreves det ofte flere typer rengjøringsutstyr.

En tidsmessig gevinst

En annen grunn til å starte med de mest utfordrende rommene, er at tiden ofte er knapp. Starter du derfor med de verste og mest tidkrevende rommene, kan du raskt ta resten når det passer.

Av hygieniske årsaker

Badet og kjøkkenet er dessuten av de mest bakteriefulle rommene i boligen som krever regelmessig rengjøring. Så hvis tiden er knapp, bør du starte her, da disse krever jevnlig og grundig rengjøring.

Kilde: Apartmenttherapy.com