Derfor bør du re opp sengen med et fuktig laken

Med dette strålende trikser blir sengen din ikke bare myk og strøken å se på, den blir også fantastisk å ligge i. Les videre og finn ut hvordan.

laken

Få nyvaskede, glatte lakner

Hva er det som gjør en seng god å sove i? Svaret er forskjellige avhengig av hvem du spør. Noen mener at madrassen er det viktigste, mens andre mer puter og dyner er det viktigste, men en ting folk flest er enige om: er at et nyvaskede, glatt laken er fantastisk! 

Slik får du et perfekt laknen som på hotell 

Du har kanskje lurt på hvordan senger på hotellrom alltid kan være redd opp perfekt og rynkefritt. Svaret er enkelt. Hotellpersonalet stryker laknene, akkurat som mange gjorde i gamle dager. Ulempen med denne metoden er imidlertid at det å stryke laken både er tungvint og tar lang tid. Vi har derfor en bedre løsning til hvordan du får perfekte, rynkefrie lakner. 

Re opp sengen med et fuktig laken

Dropp strykejernet og re heller opp sengen med et laken som fortsatt er litt fuktig. Dette strålende trikset gjør både sengen din myk og strøken å se på, men den blir også fantastisk å ligge i. Ut over det tar det heller ikke lengre tid enn det du vanligvis bruker på å re opp sengen. Alt du trenger å gjøre er å følge disse fire trinnene: 

4 trinn til å få perfekt laken

  • Putt lakene i  tørketrommelen, eller heng dem til tørk på en klessnor. 
  • Når lakenet er er lett fuktig – ikke våt – rer du sengen som du pleier. 
  • Sørg for at lakenet er helt strukket ut slik at bretter og rynker blir helt glatte. 
  • Vent 10-20 minutter til lakenet har blitt helt tørt før du rer opp resten av sengen med puter og dyner. 

Ikke re opp sengen med et vått laken

Til slutt er det viktig å understreke at du ikke skal re opp sengen med et nyvasket vått laken, da fukten kan skade madrassen over tid. I tillegg er det ikke bra med for mye fukt på soverommet. For å være på den sikre siden kan det være en god ide å lufte ut rommet helt til laknene dine er helt tørre. Så sørg for at det er en lett fuktig laken du legger på sengen og ikke et nyvasket vått ett.